У понеділок, 1 червня 2020 року, на ютюб каналі KANFER відбудеться відкрита прем’єра документального фільму «А що таке любов?!». Це кіно розповідає про життя сиріт та інтернатне виховання дітей в Україні.

«Сьогодні 100 000 українських дітей знаходяться в системі інтернатних закладів, - говорить Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба, коментуючи майбутню прем’єру. - Цей фільм розповідає правду про те, що відбувається за зачиненими дверима інтернатів. Про це вам ніколи не розкажуть ані працівники цих закладів, ані діти, які там живуть. Важкий, часом жорстокий фільм показує справжню реальність цієї системи, а також те, чому інтернат - не місце для дитини, і чому цих закладів взагалі не повинно бути в сучасній Україні.»

«Ми почали зйомки ще 3 роки тому. – розповідає режисер фільму Леонід Канфер. - У соціальному плані це кіно про систему інтернатів, яка дісталася нам у спадок ще з радянських часів - закриту, бездушну, корумповану, з надзвичайною жорстокістю і насильством. Вперше ми покажемо не просто жахи цієї системи, але й людей, яких вона випускає в життя. Я не можу сказати, що цей фільм про повну безнадійність, тому що ми все ж покажемо, як з цього вийти.»

«Цей фільм не ризикнув видати в ефір жоден національний телеканал, - зазначає Світлана Харченко, представниця Альянсу «Україна без сиріт», який виступив організатором показу. - 1 червня в Україні відзначатимуть черговий «День захисту дітей». Як завжди, буде багато пафосних слів, відеосюжетів та інших подій. І якби не пандемія, то у дитячі будинки та інтернатні заклади потягнулися б «ешелони» подарунків і тисячі візитерів, аби привітати «сиріток та бідних діточок» з їхнім «днем», вручити якийсь презент та пофоткатися з широкими посмішками. І мало хто з «візитерів» задумався б про інше, приховане від відеокамер та фотоапаратів життя дітей в інтернатних закладах. Тому саме 1 червня українці зможуть на власні очі побачити та переконатися, що інтернати, які здавна вважалися єдиним місцем для порятунку і захисту вразливих дітей, насправді калічать дитячу психіку та руйнують їхні долі, часто навіть забираючи життя своїх вихованців...»

Отже, дивіться прем’єру фільму «А що таке любов?» 1 червня о 17 годині на ютуб каналі KANFER.