Співробітники Національного університету Чеджу (Південна Корея) стверджують, що спаржа відмінно допомагає від похмілля.

Корейські вчені проаналізували в лабораторних умовах вплив екстракту пагонів і листя спаржі на клітини печінки людини та щура. Як виявилось, амінокислоти і мінерали в спаржевому екстракті можуть захищати клітини печінки від токсинів алкоголю.

Найпоширенішим видом вважається спаржа звичайна (Asparagus officinalis). Верхні частини паростків спаржі (близько 20 см) використовують у кухнях багатьох країн як делікатес.

Відео дня

Рослина відома своїми антираковими, антигрибковими і протизапальними властивостями, а також сечогінним ефектом. Спаржа - джерело фолієвої кислоти, калія, вітамінів B6, А, С та тіаміну.

“Освітній портал”