Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Михайло ЦИМБАЛЮК негативно оцінює умови відпочинку в дитячих таборах області.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, приводом для критики став його візит в дитячий оздоровчий заклад «Лісова пісня» в Борщові та оздоровчий комплекс «Збруч» смт. Скала-Подільська Борщівського району.

«У Борщові раніше був прекрасний дитячий табір, а на сьогодні він практично знищений і функціонує за рахунок ентузіазму керівника. Але, попри це, там немає елементарних умов для відпочинку та оздоровлення дітей», - констатував М.ЦИМБАЛЮК. Аналогічну оцінку губернатор дав і табору в Скалі Подільській.

Відео дня

«Аналізуючи оздоровчий період 2010 року, мусимо констатувати, що відбувається оздоровлення для відсотка. Особливо це стосується пришкільних таборів, коли діти взагалі не виїжджають за територію проживання та навчання. А в більшості таборів, які діють в області, немає елементарних умов для відпочинку», - підсумував побачене М.ЦИМБАЛЮК.

У зв’язку з цим він заявив про наміри провести спільну нараду з власниками таборів та керівниками обласних управлінь, аби до наступного літнього оздоровчого періоду підготувати мінімум 2-3 табори, які можна буде показати як взірцеві. «Всі інші повинні будуть підтягуватися до них. Бо поки що лозунг «Все найкраще - дітям» залишається лише на словах. І мені прикро визнавати, що це літо ми вже проспали, зараз наше завдання - якісно підготувати школи до нового навчального року», - сказав М.ЦИМБАЛЮК.