Тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні мають залишатися стабільними, а місцевій владі, яка допустила їх підвищення, потрібно привести тарифи до економічно обгрунтованих для населення.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку висловив віце-прем`єр-міністр України Олександр Вілкул  на Всеукраїнській селекторній нараді в Києві.
«Тарифи на комунальні послуги мають залишатися стабільними. Місцеві ради, які допустили підвищення тарифів, повинні ще раз перевірити їх обгрунтованість і привести у відповідність із економічно доцільними для населення. Це питання перебуває на особливому контролі уряду», - сказав Вілкул.
Він зазначив, що завдяки втручанню уряду в січні цього року, приміром, у Запорізькій області було скасовано рішення про підвищення тарифів майже на 10% на водопостачання й водовідведення.
«Цього року були спроби підвищення тарифів ЖКГ майже в усіх регіонах України, окрім Дніпропетровської області, міст Києва і Севастополя. Уряд відстежуватиме кожен такий випадок і відповідно реагуватиме», - додав Вілкул.
Віце-прем`єр також поставив завдання Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) і облдержадміністраціям активізувати роботу з перевірки економічної обгрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах.
Як повідомляв УНІАН, прем`єр-міністр України Микола Азаров вимагає безкомпромісно реагувати на незаконне підвищення місцевою владою тарифів на житлово-комунальні послуги.
За словами прем`єра, позиція уряду щодо забезпечення тарифно-цінової стабільності є незмінною, оскільки рівень тарифів безпосередньо впливає на життєвий рівень людей і платоспроможність населення.