Суми. 15 квітня. УНІАН. У місті Суми засуджено директора та головного бухгалтера детективного агентства, що завдало державі збитків на 1,4 мільйона гривень.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ДПА в Сумській області.

Як зазначається у повідомленні, спектр послуг, які надавало в Сумах детективне агентство, не відповідав профілю його діяльності - замість детективної чи юридичної діяльності підприємство торгувало металобрухтом та склотарою. Його керівники використовували у податковому обліку документи фіктивних підприємств, а також не відобразили в деклараціях про доходи реальні результати своєї  діяльності, чим завдали бюджету збитків на 1,4 млн. грн.

Відео дня

Крім того, як з’ясували слідчі податкової міліції, директор підприємства завдяки підробленим документам незаконно отримав у комерційному банку кредит на суму 485 тисяч грн. та 111 тис. доларів США.

Суд визнав винними колишнього директора та головного бухгалтера ТОВ у вчиненні ними шахрайства з фінансовими ресурсами, умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, службового підроблення, та призначив їм покарання – 6 та 5 років позбавлення волі відповідно, із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядними функціями терміном на три роки та з конфіскацією особистого майна.