МЗС України не має захищати персональні дані українців від іноземних держав.

Про це на брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

"Це не компетенція МЗС", - пояснив Перебийніс, відповідаючи на запитання щодо захисту інформації про українців, яка знаходиться на серверах Apple, Google, Facebook та доступ до котрих можуть мати спецслужби США.

Відео дня

В МЗС також не висловили занепокоєння роботою сервісу Google Google Street View, який працює в Україні.

Нагадаємо, розвідка США зізналася, що стежить за іноземцями через інтернет. Американські спецслужби збирають через інтернет-компанії інформацію тільки про користувачів, які не є громадянами США і знаходяться за її межами, заявив директор національної розвідки США Джеймс Клеппер. За його словами, це дозволяють американські закони.

Ця заява була відповіддю на статтю The Washington Post в якій йшлося про те, що Агентство національної безпеки США і ФБР мають доступ до серверів Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube, Apple і отримують звідти будь-яку цікаву для них інформацію про користувачів, включаючи приватну переписку.

Тим часом британські спецслужби спричинили міжнародний скандал стеженням за німцями в інтернеті. Німецькі політики обурені тим, що Великобританія використала шпигунську програму Tempora для стеження за мільйонами європейців.

ТСН