Кабінет Міністрів України ухвалив нові правила паркування. Головна мета цієї ініціативи – забрати з ринку непрофесійних паркувальників.

Головна новація – заборона приватних і корпоративних паркувальних майданчиків. Відтепер послуги з організації стоянок автомобілів мають надавати лише спеціалізовані установи. Тож таблички та шлагбауми інших організацій – тепер поза законом.

"Забороняється суб'єктам господарчої діяльності облаштовувати місця для паркування. Ці місця можуть обладнати тільки оператори, котрим це дозволено", - повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Віктор Дубовик.

Відео дня

Банки, готелі та навіть органи влади, які самі собі встановили парковку, займаються самоуправством, упевнені автори ініціативи.

Постанова Кабміну запроваджує суворі правила: хочеш обладнати парковку – найми профільну комунальну структуру. А як ні – плати штраф.

Хто конкретно контролюватиме виконання цих приписів, у МВС чітко не кажуть. Зазначають, що це має робити і міська влада, і міліція.

В одному тільки Києві місць із самовільними парковками – безліч. Конусами для своїх клієнтів "резервують" клаптики узбіччя крамниці, ресторани тощо. Одні запевняють, що в них є всі належні договори з "Київпарксервісом". Інші реагують агресивно або й узагалі заперечують власну причетність до облаштованої зони парковки.

Ринок паркувальних послуг завжди існував на межі закону. Не всі кошти, які сплачуються водіями навіть комунальним паркувальникам, потрапляють у бюджет.

ТСН