Правоохоронці затримали учасників злочинної групи, які на Львівщині упродовж тривалого часу скоювали розбійні напади, займалися вимаганнями, залякуванням, викраданням людей та незаконним заволодінням автотранспорту. 

Про це повідомили УНІАН у Відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області, 

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України у Львівській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області, встановили та затримали учасників злочинної групи, які у листопаді місяці, застосувавши фізичне насилля та погрожуючи вбивством, використовуючи при цьому вогнепальну та холодну зброю, викрали жителя міста Львова. Насильно утримуючи жертву, зловмисники вимагали у нього 100 тисяч доларів США, а також, частину його «бізнесу». 

Відео дня

Як розповів начальник Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області Василь Телиця, зловмисники заволоділи коштами в сумі 50 тис. грн., ювелірними виробами та автомобілем марки «Toyota Land Cruiser Prado» потерпілого.

«Один із учасників групи, яка тривалий час тероризувала жителів області, іноземець, п’ятеро інших – мешканці Львівщини.

Всі вони - раніше судимі. Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень та з огляду на суспільну небезпеку, Галицький районний суд міста Львова обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - розповів Василь Телиця.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 «Вимагання», ч.3 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» КК України.

У зловмисників вилучені речові докази. Правоохоронці встановлюють причетність затриманих до інших фактів протиправної діяльності.