Національний музей Тараса Шевченка (бульвар Шевченка,12) представляє виставку творів народного художника України Лауреата Національної премії України імені Т. Шевченка Василя Лопати «Мій Гоголь».

Про це УНІАН повідомили в прес-службі музеї.

На виставці представлені близько 40 ілюстрацій до творів "Тарас Бульба" та "Страшна помста", виконаних у форматі чорно-білої та кольорової ліногравюри, а також картини на пейзажну тематику й автопортрети рідних і друзів художника.

Відео дня

Василь Лопата зазначає:

– Я щасливий, що ніби жив серед героїв Миколи Гоголя кілька років, ілюструючи «Тараса Бульбу» і «Страшну помсту». Я пишаюся його надзвичайним талантом, завдяки якому він посів почесне місце у світовій літературі, за дивовижний універсалізм стилів, жанрів і тем, за співучу, барвисту, соковиту мову, за те, що відкрив людству чарівну, прекрасну, ідеалізовану Україну, яка ще колись постане перед світом в усій своїй красі і величі.

Виставка експонуватиметься до 30 червня 2009 року.

*** Василь Лопата – заслужений художник України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка. Він є автором художнього оформлення української гривні, дипломатичного паспорта та паспорта громадянина України.