Український дім уперше за 20 років відкриє фонди колишнього музею Леніна. Виставка під назвою ВождіЛеніє, присвячена предводителеві Жовтневої революції, відкриється 20 квітня 2010 року.

Як повідомили Кореспондент.net у прес-службі Українського дому, виставка приурочена до 140-річчя з дня народження особи, яка "залишила незабутній слід в історії", і 20-річчя з того моменту, коли була демонтована і відправлена до запасників колекція Музею Леніна, а він сам змінив назву на Український дім.

Організатори зазначають, що сьогодні ставлення до фігури Леніна – полярне, і підкреслюють, що актуальність ідеї виставки – не у воскресінні Культу Вождя, а, навпаки, – у показному запереченні такого явища.

Відео дня

На виставці ВождіЛеніє будуть представлені:

– кращі полотна народних і заслужених художників СРСР, УРСР епохи соцреалізму на тему «Вожді» з фондів Українського будинку;

– особисті речі, подарунки і кабінет Леніна;

- спецпроекти 35 українських сучасних художників: «Якби Ленін був художником», «Ленін і любов», «Ленін і діти» і ін.

Виставка працюватиме з 20 по 25 квітня з 11:00 до 20:00. Вартість вхідного квитка – 30 грн., пільгова вартість – 10 грн.

Тим часом у Луганській області з’явилося більше 40 білбордів із зображенням Володимира Леніна, який питає у луганців: «Ну як вам живеться при капіталізмі?».

Корреспондент.net