wikimedia.org

Муніципальна рада Брюгге (Бельгія) дала фламандському пивовару дозвіл на будівництво пивопроводу від виробничого цеху, що розташований в центрі міста, до фабрики для фільтрації та розливу. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на сайт телеканалу Euronews.

Свою ідею господарі пивоварні De Halve Maan пояснили турботою про збереження історичної спадщини фламандського міста, зокрема, мощених бруківкою мостових у центрі Брюгге, якими зараз рухаються вантажівки, що перевозять пиво (тільки на частку De Halve Maan припадає близько 500 таких автоцистерн на рік). Крім того, нововведення дозволить поліпшити екологічну ситуацію в місті.

За словами власника пивоварні Ксавьє Ваннесте (Xavier Vanneste), загальна протяжність пивопроводу складе близько трьох кілометрів. При цьому переміщуватиметься підземними трубами зі швидкістю близько шести тисяч літрів на годину.

Відео дня

Читайте такожПутін не хоче, щоб у Росії підвищували ціни на горілку

«Труби виготують з поліетилену, - пояснив власник пивоварні Ксавьє Ваннесте. - Цей матеріал є набагато міцнішим за сталь. І ми цілком впевнені, що нам вдасться уникнути витоків або нелегального відкачування».

Вартість проекту, початок реалізації якого запланувано на цей рік, не уточнюється.

Пивоварня в центрі Брюгге, яка зараз належить De Halve Maan, діє там протягом останніх п'яти століть.