Правоохоронці викрили плани горе-невістки / фото Нацполіція України

На Львівщині 37-річна жінка організувала власне викрадення, щоб спонукати чоловіка змінити місце проживання і мешкати окремо від його матері.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, до Буського відділення поліції 19 червня звернулась жителька району, яка повідомила, що їй зателефонували невідомі і заявили, що із зупинки громадського транспорту вони викрали її 37-річну невістку та погрожують вчинити над нею фізичну розправу. Викрадачі будь-яких вимог жінці не висували і навіть обмовилися, де може знаходитися викрадена невістка.

Працівники поліції, виїхавши на місце події, виявили потерпілу із зв’язаними руками в хащах неподалік села, в якому вона проживає. Жінка заявила, що троє невідомих чоловіків в масках затягнули її в автомобіль «ВАЗ» та, погрожуючи фізичною розправою, зв’язали руки скотчем. Пізніше зловмисники викинули її з машини на околиці села та поїхали геть.

Відео дня

За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Поліцейські розпочали комплекс дій щодо розшуку автомобіля та встановлення осіб зловмисників.

Згодом правоохоронці з’ясували, що історію про власне викрадення жінка вигадала, щоб змусити свого чоловіка змінити місце проживання. 37-річна невістка не могла вжитися зі свекрухою, а чоловік не погоджувався жити окремо від матері. Щоб спонукати чоловіка жити окремо, жінка організувала власне псевдовикрадення, щоб в такий спосіб переконати його виїхати з села, де її нібито переслідують невідомі і погрожують розправитися з нею.

«Таким чином своїми умисними діями зловмисниця вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). Тепер їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до двох років», - повідомили у поліції.

Особи можливих спільників встановлюються. Досудове розслідування триває.