Шкіра під очима дуже тонка і чутлива / фото ua.depositphotos.com

Шкіра під очима є проблемною зоною для 80% жінок, які протягом життя стикаються з набряком або мішками під очима. Старіння, сильний плач, нестача сну або певні стани здоров'я можуть сприяти набряклості під очима.

Те ж саме і з сіллю - надмірне вживання солоної їжі може призвести до затримки рідини в організмі, що й спричиняє набряк тканин. При цьому цілком можливо, що особлива сполука, яка міститься в банановій шкірці, може допомогти впоратися з мішками під очима, пише Healthdigest.

Чарівні сполуки, що містяться в шкірці банана - це дубильні речовини, які роблять шкіру більш яскравою та пружною. "Таніни подібні до натуральних в'яжучих речовин, які використовуються в догляді за шкірою, щоб допомогти підтягнути і тонізувати шкіру", - пояснила дерматолог Аделіна Кікам. Згідно з дослідженням, вміст танінів у шкірці стиглого банана становить 4,69%, але їх більше в незрілій шкірці - 6,48%.

Відео дня

Крім боротьби з провисанням і освітленням шкіри під очима, бананова шкірка також може допомогти зменшити запалення. Результати дослідження 2023 року встановили, що екстракт бананової шкірки усуває запалення тканин, а також запобігає росту бактерій. Дослідники вважають, що екстракт бананової шкірки може мати захисні властивості проти вугрів, прищів, білих і чорних крапок.

При цьому, видання зазначило, що наукових досліджень, які підтвердили б ефективність бананової шкірки, поки що не проводилося.

"Я можу тільки припускати, що якщо у когось алергія на банани і вони наносять його на цю ділянку, то може з'явитися алергія, яка потім може призвести до гіперпігментації, посилюючи темні кола під очима", - зазначила Кікам.

Ще один можливий недолік, який слід враховувати, полягає в тому, що вміст танінів у банановій шкірці також може сушити шкіру.

"Хоча деякі люди можуть не відчувати будь-яких побічних ефектів, цілком можливо, що ви не відчуєте ніяких і позитивних ефектів. Хоча деякі креми і лосьйони для догляду за шкірою містять екстракт банана, цей інгредієнт був модифікований для оптимального засвоєння", - зазначило видання.

Інші новини про користь бананів

Банани дуже корисні для здоров'я. Як пише Parade, один банан забезпечує близько 9% добової потреби людини в калії та три грами клітковини. Вони також містять чимало вітамінів B6 і C та є чудовим джерелом вуглеводів. Крім того, їх з упевненістю можна назвати ідеальною низькокалорійною закускою.

Вас також можуть зацікавити новини: