
Багато хто не любить броколі і цвітну капусту. А все тому, що під час відварювання вони втрачають смак. Але можна скористатися порадою відомої британської кулінарної письменниці і шеф-кухарки Меррі Беррі й не відварювати їх. Про те, як смачно приготувати ці два види капусти, пише Mirror.
Як розповіла авторка статті Анджела Патроне, секрет приготування цих двох овочів за методом Мері Беррі полягає у смаженні їх на оливковій олії.
"Якщо зробити заміну вареним овочам, це швидко готується і виходить дуже смачно. Приготовлені таким чином броколі та цвітна капуста також зберігають приємну хрусткість", - цитує репортерка відому шеф-кухарку.
У матеріалі зазначається, що внаслідок варіння броколі та цвітна капуста позбавляються природного смаку і стають прісними або навіть гіркими. Також овочі виходять вологими та менш поживними, оскільки багато їхніх вітамінів забирає вода.
А тим часом смажені на сильному вогні броколі і цвітна капуста карамелізують свої природні цукри, що призводить до набагато привабливішого горіхового або пікантного смаку, пише Патроне.
Вона запевнила, що сама спробувала приготувати за рецептом Мері Беррі і переконалася, що цвітна капуста і броколі виходять хрусткими, смачнішими та навіть, на думку авторки статті, кориснішими, "оскільки смаження допомагає зберегти більше поживних речовин".
"Я навіть вважаю, що цей спосіб приготування кращий, ніж запікання в духовці з лимонним соком, часником та пармезаном", - пояснила вона.
Інгредієнти
- Пів головки броколі
- Пів головки цвітної капусти
- Одна дрібно нарізана цибулина
- Два подрібнені зубчики часнику
- Одна столова ложка рідкого меду
- Сіль і перець
- Оливкова олія
Спосіб приготування
- Нарізати цвітну капусту та броколі на дрібні суцвіття, видаливши листя та стебла.
- Подрібнити цибулю та часник.
- Розігріти у великій сковороді трохи олії, покласти у неї цибулю і обсмажувати її дві-три хвилини на сильному вогні.
- Додати на сковороду броколі, цвітну капусту та часник і обсмажувати їх ще кілька хвилин, поки вони не почнуть набувати золотистого відтінку. На цьому етапі, можливо, доведеться долити олії, щоб овочі не підгоріли.
- Закрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і залишити все тушкувати на повільному вогні протягом 15 хвилин.
- Зняти кришку і дати випаруватися воді, поки овочі не розм’якли зовсім. Вони мають залишитися трохи хрусткими.
- Полити овочі медом і приправити сіллю та перцем.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачний розсипчастий рис. За словами шеф-кухаря та автора книги "Сімейний тайський ресторан" Арнольда Майнта, промивання рису перед варінням - один з найважливіших кроків, адже вода очищає крупу не лише від домішок, але й вимиває зайві крохмалі.