Броколі і цвітна капуса можуть стати улюбленими овочами, якщо їх не варити, а приготувати за рецептом Мері Беррі / фото Pixabay.com

Багато хто не любить броколі і цвітну капусту. А все тому, що під час відварювання вони втрачають смак. Але можна скористатися порадою відомої британської кулінарної письменниці і шеф-кухарки Меррі Беррі й не відварювати їх. Про те, як смачно приготувати ці два види капусти, пише Mirror.

Як розповіла авторка статті Анджела Патроне, секрет приготування цих двох овочів за методом Мері Беррі полягає у смаженні їх на оливковій олії.

"Якщо зробити заміну вареним овочам, це швидко готується і виходить дуже смачно. Приготовлені таким чином броколі та цвітна капуста також зберігають приємну хрусткість", - цитує репортерка відому шеф-кухарку.

Відео дня

У матеріалі зазначається, що внаслідок варіння броколі та цвітна капуста позбавляються природного смаку і стають прісними або навіть гіркими. Також овочі виходять вологими та менш поживними, оскільки багато їхніх вітамінів забирає вода.

А тим часом смажені на сильному вогні броколі і цвітна капуста карамелізують свої природні цукри, що призводить до набагато привабливішого горіхового або пікантного смаку, пише Патроне.

Вона запевнила, що сама спробувала приготувати за рецептом Мері Беррі і переконалася, що цвітна капуста і броколі виходять хрусткими, смачнішими та навіть, на думку авторки статті, кориснішими, "оскільки смаження допомагає зберегти більше поживних речовин".

"Я навіть вважаю, що цей спосіб приготування кращий, ніж запікання в духовці з лимонним соком, часником та пармезаном", - пояснила вона.

Інгредієнти 

  • Пів головки броколі
  • Пів головки цвітної капусти
  • Одна дрібно нарізана цибулина
  • Два подрібнені зубчики часнику 
  • Одна столова ложка рідкого меду
  • Сіль і перець
  • Оливкова олія

Спосіб приготування

  1. Нарізати цвітну капусту та броколі на дрібні суцвіття, видаливши листя та стебла. 
  2. Подрібнити цибулю та часник.
  3. Розігріти у великій сковороді трохи олії, покласти у неї цибулю і обсмажувати її дві-три хвилини на сильному вогні.
  4. Додати на сковороду броколі, цвітну капусту та часник і обсмажувати їх ще кілька хвилин, поки вони не почнуть набувати золотистого відтінку. На цьому етапі, можливо, доведеться долити олії, щоб овочі не підгоріли.
  5. Закрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і залишити все тушкувати на повільному вогні протягом 15 хвилин.
  6. Зняти кришку і дати випаруватися воді, поки овочі не розм’якли зовсім. Вони мають залишитися трохи хрусткими.
  7. Полити овочі медом і приправити сіллю та перцем.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачний розсипчастий рис. За словами шеф-кухаря та автора книги "Сімейний тайський ресторан" Арнольда Майнта, промивання рису перед варінням - один з найважливіших кроків, адже вода очищає крупу не лише від домішок, але й вимиває зайві крохмалі.

Вас також можуть зацікавити новини: