Автомеханік дав важливу пораду власникам машин / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Провідний автомеханік Скотті Кілмер заявив, що власники бензинових і дизельних двигунів шкодять двигунам своїх машин, роблячи одну й ту саму помилку.

Як пише Express, йдеться про надмірну кількість масла. За словами Кілмера, нехтування цим нюансом може призвести до того, що у авто може заклинити поршні та будуть проблеми з сальниками. Автомеханік помітив, що деякі автомобілісти забувають злити наявне масло, перш ніж долити нову. 

"Сьогодні я покажу вам, що станеться, якщо ви заллєте забагато масла в двигун. Я бачив, як люди заливають чотири кварти масла в двигун, який потребує чотири кварти, але вони забувають злити іншу речовину. Тож у них було вісім кварт, і це фактично знищило їхній двигун, тому що якщо у вас стільки масла, воно може застрягти в поршнях і може погнути поршневі штоки, через що вам знадобиться повний ремонт двигуна", - розповів він на своєму YouTube-каналі.

Відео дня

Кілмер додав, що навіть незначне перевищення обсягу масла призведе до ремонту, який дорого коштуватиме, оскільки доведеться витягати двигун. Крім того, надмірна кількість масла негативно впливає на колінчастий вал, що може призвести до витоків. Зайва рідина також може потрапити на свічки запалювання, які потім потрібно буде замінити.

Механік закликав автомобілістів регулярно перевіряти рівень масла, щоб переконатися, що він ніколи не перевищує ліміти. Саме для цього у баку і є спеціальні щупи.

"У них дві лінії. Нижня лінія та суцільна лінія. Завжди переконуйтесь, що масло не виходить за повну лінію. Не перевіряйте моторну оливу на пагорбі. Завжди перевіряйте його на рівній поверхні після того, як авто постоїть принаймні п’ять хвилин, коли масло стече до потрібного рівня", - підсумував він.

Інші поради автомеханіків

Нещодавно досвідчений механік назвав популярну пораду щодо економії пального, яка може "вбити" авто.

Водночас інший спеціаліст з 11-річним стажем розкрив паливний лайфхак, що зекономить гроші під час заправки.

Механік з 18-річним стажем радить водіям не їздити з опущеними вікнами.

Вас також можуть зацікавити новини: