Скотті Кілмер назвав поширену пораду щодо економії палива, яка може пошкодити вашу машину / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Механік з 55-річним стажем Скотті Кілмер закликав власників бензинових і дизельних двигунів ігнорувати поширену пораду щодо економії палива і взяти справу до своїх рук.

В одному зі своїх відео в YouTube Кілмер розповів, що не варто дотримуватися загальних порад щодо економії палива, оскільки вони можуть пошкодити двигун автомобіля і скоротити термін служби акумулятора.

Так, за його словами, вимикання двигуна в авто, коли вони зупиняються, може швидко "зносити" життєво важливі деталі. Хоча Кілмер визнає, що це рішення дозволить заощадити трохи палива, він вважає, що економія не варта потенційних довгострокових наслідків.

Відео дня

Він закликав учасників дорожнього руху натиснути одну кнопку, коли вони сідають у свої автомобілі, що відключити автоматичну систему "стоп-старт". Зазвичай це буква "А", обведена кружечком, яку можна знайти на приладовій панелі відразу за важелем перемикання передач.

За його словами, ця функція лише незначно, на 2-3%, знижує витрату палива, але швидше зношує механізми двигуна, до того ж робить виробництво авто більш дорогим.

"Тепер ви, напевно, побачите цю маленьку кнопку. Подивіться на цю маленьку кнопку з написом "Off". Ну що ви думаєте? Вимкни його, побачиш, як загориться лампочка. Тепер він не буде глушити двигун, коли ви зупиняєтеся. Він продовжить працювати як звичайна машина. Він не буде вимикатися постійно", - каже Кілмер.

Як повідомляв УНІАН раніше, Скотті Кілмер назвав ще одну проблему, пов'язану з працюючою функцією "старт-стоп". За його словами, найбільший знос вашого двигуна відбувається, коли ви заводите машину. І їзда з цією увімкненою функцією швидше відправить вас в автосервіс на дорогий ремонт.

Сучасні двигуни адаптовані до такого режиму роботи

Однак, як зазначає Express, фахівці Королівського автомобільного клубу Британії (RAC) уже звертали увагу на побоювання, озвучені Кілмером. При цьому експерти підкреслювали, що система розроблена спеціально для роботи з великою кількістю включень/виключень двигуна.

Фахівці з ремонту відзначають, що нові інструменти, такі як сухі мастила для підшипників двигуна, означають, що сучасні автомобілі можуть "витримувати часті перезапуски двигуна".

У RAC також визнають, що нові автомобілі мають "надійні акумулятори великої ємності", здатні витримувати додаткове використання. Вони припускають, що автомобільні комп'ютери перевіряють рівень заряду акумулятора перед тим, як вимкнути двигун, і можуть не вимкнути його, якщо його залишилося недостатньо.

Інші автомобільні новини

Як повідомляв УНІАН, раніше Скотті Кілмер дав поради щодо купівлі вживаних автомобілів. Зокрема, він рекомендував звернути увагу на авто двох марок з "восьмирічному пробігом". При цьому він зазначив, що при покупці дво- або трирічних автомобілів економія виходить не такою вже й вагомою. Також автомеханік назвав три місця, де ніколи не слід купувати б/в машину.

Вас також можуть зацікавити новини: