Соєвий соус чудово поєднується з багатьма продуктами / фото ua.depositphotos.com

Небагато продуктів можуть бути настільки ж універсальними, як соєвий соус. Як зазначила дипломований дієтолог і Національний представник Академії харчування Керолайн Сьюзі, соєвий соус чудово поєднується з багатьма продуктами, пише USA Today.

"Соєвий соус можна вживати в помірних кількостях, і він може бути частиною здорового харчування", - сказала вона.

Соєвий соус - користь і шкода

Що стосується користі для здоров'я, соєвий соус має деякі переваги та недоліки. За словами провідного дієтолога клініки Майо Тари Шмідт, він містить багато харчових антиоксидантів і має деякі антимікробні властивості.

Відео дня

"За високого рівня споживання соєвий соус також може мати протизапальну дію", - додала вона.

Але така харчова цінність мінімальна, тому соєвий соус слід вживати в першу чергу для смаку або в якості замінника солі.

"Хоча різні соєві продукти приносять нам певну користь для здоров'я, проблема соєвого соусу полягає у високій концентрації натрію", - попередила дієтолог.

А надлишок солі в раціоні може привести до високого кров'яного тиску, хвороб серця і інсульту, акцентують фахівці.

Попри те, що соєвий соус містить багато натрію, він все ж значно менший, ніж натрій у столовій ложці солі, тому деякі люди використовують соєвий соус як замінник солі.

"Соєвий соус може бути чудовою альтернативою солі для людей з високим кров'яним тиском, яким необхідно знизити споживання натрію", - зазначив засновник RedRiver Health and Wellness Джош Редд.

За його словами, також особливо обережними при вживанні великої кількості соєвого соусу потрібно бути і людям з аутоімунними або хронічними захворюваннями через вміст у ньому пшениці. Фахівці виявили, що у багатьох пацієнтів з аутоімунними захворюваннями непереносимість глютену.

Раніше УНІАН писав, що і коли категорично не можна їсти після тренування.

Вас також можуть зацікавити новини: