
Яблучний крамбл - класичний десерт, який ідеально підходить для того, щоб зігрітися в осінній день, проте є простий спосіб перетворити його на чізкейк, зробивши ще смачнішим. Медісон Еберхардт, пекарка і засновниця Mmatilda Bakes, поділилася з виданням Express простим рецептом чізкейка з хрустким яблучним крамблом.
"Цей чізкейк - ідеальне осіннє частування, тому що в ньому зібрані всі класичні осінні аромати - яблука, кориця і карамель", - розповіла вона.
Інгредієнти:
Для приготування основи для чізкейка:
- 180 г подрібненого печива
- 6 столових ложок розтопленого несолоного вершкового масла
- 50 г цукрового піску
Для начинки:
- 330 г вершкового сиру (кімнатної температури)
- 100 г коричневого цукру
- Одне яйце (кімнатної температури)
- Три столові ложки сметани
- Півтори чайні ложки ванільного екстракту
Для яблучного крамбла:
- 3 ст. л. (24 г) борошна
- 1/3 склянки (28 г) підсушених у духовці вівсяних пластівців
- 3 ст. л. (40 г) коричневого цукру
- 2 ст. л. (28 г) несолоного масла (холодного і нарізаного кубиками)
- Одне зелене яблуко (очищене, нарізане кубиками)
- Два червоних яблука (очищені, нарізані кубиками)
- Одна чайна ложка лимонного соку
- Одна і чверть чайної ложки кориці
Для карамелі (за бажанням):
- 200 г цукру
- 120 мл жирних вершків
- 85 г несолоного вершкового масла (кімнатної температури)
- Чверть чайної ложки морської солі
Спосіб приготування.
Основа для чізкейка:
- Розігрійте духовку до 180C. Подрібніть печиво на дрібну крихту за допомогою кухонного комбайна.
- Змішайте з цукром і розтопленим вершковим маслом, потім акуратно викладіть бісквітну основу у форму для торта і випікайте в духовці 10 хвилин.
Приготуйте яблучну крихту для начинки:
- Змішайте вівсяні пластівці, коричневий цукор, корицю і борошно, додайте холодне вершкове масло і розімніть. Потім приберіть крихту в холодильник доти, доки не знадобиться її використовувати.
- Очистіть і наріжте яблука в невелику миску, збризніть лимонним соком і посипте корицею. Відкладіть поки що в сторону.
Якщо ви хочете приготувати домашню карамель:
- Розтопіть цукор у невеликій каструлі на повільному вогні.
- Дайте йому повністю розтанути, і щойно останній шматочок цукру розплавиться, одразу ж зніміть із вогню й інтенсивно перемішайте, перш ніж додати вершкове масло.
- Щойно масло розтопиться, додайте вершки і морську сіль, потім залиште на 30 хвилин остигати на столі, а потім помістіть у холодильник.
Приготуйте начинку для чізкейка:
- Найважливіша частина - переконатися, що вершковий сир і яйце кімнатної температури, щоб начинка вийшла гладкою.
- Помістіть сметану і вершковий сир у миску, потім збийте до отримання гладкої кремоподібної маси. Потім повільно додайте коричневий цукор, ванільний екстракт і яйце, поки все не з'єднається.
Зберіть ваш пиріг
- Вилийте начинку для чізкейка в злегка теплу основу для чізкейка, потім посипте яблуками і крихтою.
- Полийте карамельним соусом, якщо ви його приготували.
- Помістіть випічку в духовку і випікайте за 160C протягом 45 хвилин, потім охолодіть у холодильнику щонайменше дві години.
- Тепер ваш апетитний чізкейк з яблучною крихтою готовий до вживання.
Раніше ми розповідали, як легко приготувати десерт крем-брюле всього з 5 інгредієнтів.