Для здоров'я серця важливо те, що ви їсте більшу частину часу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Здорове харчування може значно знизити ризик розвитку проблем з серцем, пише Business Insider.

Як розповіла старший дієтолог британської благодійної організації British Heart Foundation Вікторія Тейлор, частково це пов'язано з тим, що дієта впливає на те, чи має людина надлишкову вагу, високий кров'яний тиск, високий рівень холестерину або діабет 2 типу, які є факторами ризику серцево-судинних захворювань.

Вона підтримує комплексний дієтичний підхід для поліпшення здоров'я серця, а це означає, що важливо те, що ви їсте більшу частину часу. І ви можете бути здивовані деякими продуктами, які можуть допомогти.

Відео дня

"Вони дешеві, і, можливо, вони вже є у ваших шафах, - зазначила дієтолог. - Я не думаю, що існують якісь суперпродукти. Не існує якихось чарівних інгредієнтів, які ви могли б додати в свій раціон і які виправлять усі його недоліки".

Дослідження показують, що Середземноморська дієта (з акцентом на фрукти, овочі, цільні зерна, горіхи, насіння, нежирні білки та здорові жири) є найкращою дієтою для здоров'я серця, сказала вона. Також корисно їсти менше червоного та обробленого м'яса, оскільки воно містить багато солі та насичених жирів.

Продукти для здоров'я серця - топ-3

Тейлор поділилася трьома дивовижними продуктами, корисними для здоров'я серця:

  • Заморожений горошок. Він дешевий, є хорошим джерелом рослинного білка, а також містить вітамін C, який допомагає захистити клітини та зберегти їх здоровими. Горох також багатий на клітковину: 100-грамова порція містить 5 г. FDA рекомендує їсти 28 г клітковини на день.
  • Арахіс. Доступний за ціною для більшості. Несолоний арахіс без оболонки є багатим джерелом ненасичених жирів, особливо мононенасичених жирів, містить клітковину, білок і безліч вітамінів та мінералів, які необхідні у збалансованому харчуванні.
  • Ріпакова олія. Хороший варіант для здоров'я серця, особливо для людей з обмеженим бюджетом. За словами дієтолога, вона містить в основному мононенасичені жири, які допомагають захистити серце, підтримуючи рівень "хорошого" холестерину ЛПВЩ та одночасно знижуючи рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ у крові.

За даними Національної служби охорони здоров'я Британії, є вагомі докази того, що заміна насичених жирів деякими ненасиченими жирами може допомогти знизити рівень холестерину.

Раніше був названий секретний інгредієнт, який покращує смак трав'яних чаїв.

Вас також можуть зацікавити новини: