Зірковий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився смачним рецептом печива з кокосом, темним шоколадом і ваніллю. За його словами, приготувати їх "не надто складно".
Як пише Еxpress, для цього печива потрібно лише 6 інгредієнтів та 40 хвилин вільного часу. Для приготування знадобляться:
- яйця - 2 шт.;
- цукрова пудра - 100 г;
- ванільний екстракт - 1 ч.л.;
- кокосова стружка - 200 г;
- кукурудзяне борошно - 1 ст.л.;
- чорний шоколад 70% - 50 г.
Розігрійте духовку до 150C/газ два. У великій мисці збийте яєчні білки з цукровою пудрою, ваніллю та дрібкою морської солі протягом 2 хвилин.
В іншій мисці змішайте кокос і борошно, а потім додайте в білкову суміш. Залиште відпочити на 10 хвилин.
У цей час вистеліть деко промасленим пергаментом. Столовою ложкою набирайте тісто та скачайте кульки. Рівномірно розподіліть їх та випікайте 18–20 хвилин. Потім перемістіть на решітку й дайте охолонути.
Шоколад розтопіть на водяній бані. Збризніть печиво шоколадом та залиште остигати у холодильнику.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати три види печива з однієї порції тіста. Користуючись однією основою та різними начинками, можна отримати 20 одиниць печива.
М’яке печиво з подвійним шоколадом має багато шанувальників. Цей смаколик можна приготувати у сковорідці і тоді не доведеться мити багато посуду.