Ці собаки не можуть бачити ділянку землі, трави чи піску, не бажаючи знайти те, що знаходиться під нею. / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Wikimedia Commons

Бажаючи завести нового собаку, вам доведеться обирати з понад двох сотень порід, і визначити, чи хочете ви великого собаку, собаку для сімейного відпочинку або помісь.

Водночас, як пише портал Scotsman, деякі якості собак можуть завдати вам великих незручностей, як-от схильність деяких порід до перекопування землі - чи то через те, що їх вивели для того, щоб рити сліди тварин під час полювання, чи то просто через те, що цим можна зайнятися, коли їм нудно й у них надлишок енергії.

Отже, ось 10 порід, які, найімовірніше, перекопуватимуть ваш сад.

Відео дня

1. Джек-рассел-тер'єр. Цю породу спочатку використовували для полювання на лисиць, зокрема для викопування їх з укриттів під землею. Це звичка, до якої вони часто повертаються, якщо їм нудно.

2. Такса. Довгошерсті або короткошерсті, такси були виведені для риття - їхня форма і короткі ноги ідеально підходять для викопування таких тварин, як борсуки.

3. Сибірський хаскі. Якщо ваш сибірський хаскі спустошує ваш газон, ймовірно, це не означає, що він полює за здобиччю. Замість цього ці собаки схильні копати в теплу погоду, щоб знайти більш прохолодну землю, на якій можна полежати. Або так, або тому, що їм нудно.

4. Бігль - фахівець з полювання на кроликів і зайців, і переслідування їх по норах. Навіть якщо у вашому саду немає жодного кролика, вони, ймовірно, все одно його перекопають, щоб переконатися в цьому.

5. Бассет-хаунд має репутацію трохи млявого і ледачого, але в нього є вбудований інстинкт копати і рити нори в пошуках здобичі.

6. Бедлінгтон-тер'єр. Цю породу спочатку розводили для полювання на щурів у вугільних шахтах Англії. Це означає, що вони почуваються як вдома на дні великої ями, навіть якщо для цього їм доведеться рити свою власну.

7. Аляскинський маламут. Як і їхні північні родичі сибірські хаскі, аляскинські маламути риють нори в теплу погоду, щоб зберегти прохолоду. Вони також риють нори в холодну погоду, щоб зігрітися.

8. Бордер-коллі. Це одна з найактивніших та найенергійніших порід собак. Копання - це лише одне із занять, якими він займатиметься, щоб показати вам, що ви не приділяєте йому достатньо уваги та вправ.

9. Керн-тер'єр - ще одна порода, виведена для полювання на дрібних тварин - цього разу в Шотландії. Керн-тер'єру не потрібен привід, щоб копати, вони настільки сповнені енергії, що, якщо ви не розважите їх, ваш сад постраждає першим.

10. Цвергшнауцер, який спочатку використовувався німецькими фермерами для різних цілей, відомий як щуролов світового класу, що вміє полювати на шкідників.

Раніше УНІАН писав про топ-20 порід собак, які ідеально підходять для проживання в квартирі. Список базується на таких ключових характеристиках як енергійність (для квартири – чим собака спокійніший, тим краще), агресивність, здатність до дресирування і гучність голосу.

Вас також можуть зацікавити новини: