Імбир може бути корисним для здоров'я / фото pixabay

Користь спецій не обмежується поліпшенням смаку їжі. Вони також мають справжні оздоровчі властивості. І коли справа доходить до зниження рівня цукру в крові та підвищення резистентності до інсуліну, список очолює імбир, пише eatingwell.com.

За словами доктора Канчан Койя, імбир містить потужні поліфеноли, такі як гінгерол, які борються із запаленнями, що може побічно допомогти збалансувати рівень цукру в крові.

"Запалення пов'язане з резистентністю до інсуліну і поганим контролем рівня цукру в крові. Отже, балансування запалення за допомогою таких спецій, як імбир, може благотворно вплинути на рівень цукру в крові", - зазначила вона.

Як показав огляд і метааналіз, опублікований у журналі Nutrients 2024 року, імбир натщесерце значно знижує рівень цукру в крові та рівень інсуліну.

"Деякі дослідження показують, що імбир може позитивно впливати на рівень цукру в крові, покращуючи чутливість до інсуліну та сповільнюючи перетравлення вуглеводів, що призводить до меншого стрибка цукру в крові після їжі", - зазначила дипломована дієтологиня Колетт Міко.

За даними метааналізу досліджень, опублікованого в журналі Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine 2018 року, імбир може пригнічувати ферменти, що відіграють роль у перетравлюванні та всмоктуванні вуглеводів, а також впливати на шляхи, пов'язані з метаболізмом глюкози, і захищати бета-вуглеводи.

І не тільки цими перевагами для здоров'я володіє імбир.

"Багато людей, які страждають на предіабет та діабет, піддаються високому ризику серцево-судинних захворювань, і було доведено, що імбир позитивно впливає на рівень холестерину", - додала доктор Міко.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав про здатність ісбіру знижувати кров'яний тиск.

Вас також можуть зацікавити новини: