Гастрономічні вподобання в людей можуть не збігатися / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Поїсти люблять усі - людей, які індиферентно ставляться до їжі, менше, ніж тих, хто не відмовиться від смачної їжі. Однакові страви на різних людей можуть справляти різне враження. Те, що найнесмачніше у світі для однієї людини, може бути найкращим частуванням на світі для іншої. Ба більше - навіть близькі друзі можуть не зійтися в думках, обговорюючи, де найсмачніша кухня.

Які найнесмачніші страви - думка українців

У соціальній мережі Threads користувачі обговорили, яку їжу вважають найбільш несмачною. Ба більше - потрібно було назвати продукт або страву, яку людина просто "не перетравлює", тоді як інші їдять із задоволенням.

Чоловік під ніком volkovws почав обговорення, написавши такий тред:

Відео дня
Користувач запропонував обговорити цікаву тему / скріншот

"Страва, яку "всі люблять", а ти їв раз - і досі згадуєш із жахом. Я почну". У коментарях він назвав такою стравою пасту з чорнилом каракатиці, додавши, що взагалі вважав це десертом.

Інші користувачі йому відповіли, запропонувавши свої варіанти того, яка їжа вважається несмачною на їхню думку:

  • "Крабові палички. Коли мама варила їх на салат, я бігла подалі з кухні. Нудило від одного лише запаху. Досі їх ненавиджу".
  • "Солоний консервований кавун. Мало не знудило від нього".
  • "Сало\шкварки. Це ж жах, навіщо ви тягнете це в рот?".
  • "Пиріжки з лівером".
  • "Манна каша. У дитинстві іноді змушували її їсти, я її в рот... а вона назад".
  • "Холодець. Каламутне солоне-перчене желе, хоча і з м'ясом".
  • "Фарширований перець".
  • "Окрошка. Скільки разів не пробувала "ти просто не їла нормальної, насправді це дуже смачно", і все одно помиї".
  • "Оселедець під шубою. Ну як ЦЕ можна їсти?".
  • "Матча. Пробувала кілька разів у різних кав'ярнях і за різними цінами, але жодного разу не зайшла. Мені на смак нібито це запарена трава у воді, в якій мили рибу".
  • "Устриці. Наче хтось висякався в море, і ти це сербнув".
  • "Кров'янка, холодець, сальтисон, вироби з лівером".
  • "Домашнє молоко, яке пахне коровою. Не смердить, але запах специфічний є. Я міська дитина, виросла на молоці, яке пахне водою. Не можу це пити. А козяче - це взагалі феєрія".

Одна з учасниць обговорення також озвучила свій список. Важливо зауважити, що він виявився немаленьким. Дівчина назвала всі страви з баклажанами, язик заливний та його різновиди, все, що з гарбузом, будь-які молочні каші, смажену рибу в клярі, кип'ячене молоко, борщ зі сметаною, варене м'ясо, котлети на парі, окрошку, ківі, петрушку, селеру, зелений борщ, маслини, консервований зелений горошок, рибні котлети, будь-які страви з чорносливом, юшку, солону кутю, хурму, торт "П'яна вишня" та качку.

Були й ті, хто пояснив, чому в них така відраза до тієї чи іншої їжі. Користувач під ніком ookiifuna розповів історію зі свого дитинства: "Я був у підготовчому класі (типу нульовий) перед школою. Нас годували молочним супом із вермішеллю. Я не міг це їсти, відмовлявся. Вийшла головна кухарка (назвати її кухаркою я не можу, бо в неї були вуса) і змусила мене з'їсти всі залишки з каструлі. Мене вирвало просто там. З того дня почалася моя особиста перманентна революція проти **** авторитетів".

Травма з дитинства може вплинути на ставлення до їжі / скріншот

Деякі юзери поставилися до "гурманів" із гумором - так, дівчина під ніком bubilette попросила всіх учасників опитування вислати всі устриці, кров'янку, сало і холодець на 63 відділення Нової пошти у Львові та заздалегідь подякувала співгромадянам.

Одна з користувачок вирішила поставитися до обговорення з гумором / скріншот

Вас також можуть зацікавити новини: