
Лікар-гастроентеролог Саурабх Сетхі назвав корицю одним із трьох інгредієнтів, які можна додати в чашку кави для підвищення її корисних властивостей. Як пише DailyMail, він стверджує, що навіть щіпка кориці перетворює просту чашку кави на справжнє джерело поживних речовин.
У своєму Instagram він пояснив, що кориця багата антиоксидантами. Вживання в їжу продуктів, багатих на антиоксиданти, як-от фрукти й овочі, а також кориця, дає змогу зменшити окислювальний стрес і ризик розвитку невиліковних захворювань.
"Усього лише щіпка кориці може допомогти знизити стрибки цукру в крові і додати потужні антиоксиданти", - заявив Сетхі.
Ще одним корисним інгредієнтом для кави Сетхі назвав олію МСТ. ЇЇ отримують шляхом екстракції та очищення з кокосової або пальмоядрової олії.
"Вона дає стабільний заряд енергії та підтримує здоров'я мозку", - сказав Сетхі.
У статті, опублікованій у журналі The Conversation, дієтолог Розмарі Стентон пояснила, чому олію МСТ вважають стимулятором метаболізму.
"На відміну від більшості жирів, які всмоктуються в кровотік, олія МСТ всмоктується безпосередньо в печінку. Це означає, що вона може використовуватися як паливо швидше, ніж інші жири", - розповіла вона.
Остання, і найсмачніша добавка до кави, у списку доктора Сетхі - це порошок темного шоколаду.
"Він багатий на поліфеноли і живить корисні кишкові бактерії. Насправді, дослідження показують, що ці поліфеноли в шоколаді можуть допомогти збільшити рівень корисних кишкових бактерій, таких як лактобактерії та біфідобактерії", - стверджує дієтолог.
Раніше УНІАН розповідав про переваги та побічні ефекти від щоденного вживання кави.