Березовий сік - користь і шкода / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Березовий сік - це напій, який не має характерного смаку чи запаху, лише злегка солодкуватий присмак. За часів СРСР березовий сік збирали в промислових масштабах і продавали в трилітрових банках, зараз такий напій знайти важко, але обов'язково потрібно.

Чому варто пити сік березовий - користь

Перше, чим корисний березовий сік - це величезна кількість корисних речовин у складі напою. Він багатий на калій, натрій, залізо і марганець, вітаміни В1 і В12, ефірні олії та фітонциди. Солодкість напою надають глюкоза і фруктоза, а кислинку - органічні кислоти. Склад, яким славиться сік березовий, може відрізнятися залежно від регіону, де росте дерево, - що глибше його коріння перебуває в ґрунті, то менше шкідливих речовин воно вбирає в себе з навколишнього середовища.

Друга причина, чим корисний березовий сік натуральний - цей засіб вважається ефективним у боротьбі з депресією, втомою, апатією та весняним авітамінозом. Якщо ви виявляєте в себе прояви таких станів, можете сміливо купити березовий сік - як пити його, запам'ятати неважко. Достатньо 1 склянки на день за 30 хвилин до прийому їжі, але не на голодний шлунок. Протягом 2-3 тижнів ви помітите істотне поліпшення самопочуття.

Відео дня

Ось ще кілька аргументів "за" для тих, хто хоче пити березовий сік:

  • напій допомагає організму боротися з інфекційними захворюваннями;
  • чинить протизапальну дію на слизову шлунково-кишкового тракту;
  • сприяє розщепленню сечових каменів;
  • має відхаркувальні та загальнозміцнювальні властивості;
  • очищає кров і виводить шкідливі речовини з організму після хвороби.

Для жіночого організму березовий сік теж корисний - він здатний поліпшити стан шкіри, налагодити самопочуття під час клімаксу. Березовий сік навіть можна додавати в маски домашнього виробництва, щоб зволожити шкіру. Для фігури є своя користь - якщо випивати перед їжею склянку березового соку, то вийде з'їсти менше їжі, а це в перспективі призведе до зниження ваги.

Чим шкідливий березовий сік - протипоказання

Крім позитивних моментів і сприятливого впливу цього напою, існують і протипоказання, тому важливо знати, кому не можна пити березовий сік:

  • за індивідуальної непереносимості продукту;
  • алергікам на пилок березових бруньок;
  • людям із вираженою сечокам'яною хворобою.

Якщо у людини немає перелічених вище проблем з організмом, то здоров'ю він не зашкодить. Ба більше, напій має низький глікемічний індекс, тому дозволений навіть людям із цукровим діабетом, але в кількості не більше 1 склянки на день.

Вас також можуть зацікавити новини: