115-річна монахиня розповіла про молитву, від якої ніколи не відмовлялася / фото скріншот

Молодість - це не просто період життя. Це той стан, який вирує в душі, впевнена Інах Канабарро Лукас - 115-річна монахиня, яка вважається чи не найстаршою у світі.

Ця вірянка живе в Порту-Алегрі в будинку для літніх людей, розташованому при католицькій спільноті сестер-терез у Бразилії. До віри Інах прийшла о 19 років, доєднавшися до своїх "братів та сестер" о 1927. Упродовж життя жінка щодня дотримувалася релігійного ритуалу, який можна назвати її головною звичкою. Вона ніколи не зраджувала традиції, і деякі вважають, що саме це може бути одним з чинників її довголіття. Поспілкуватися з Інах змогла репортерка Наталія Кейрос з ACI Digital.

"Мій секрет, мій великий секрет - це молитися... Я щодня молюся на вервиці за всіх людей в усьому світі", - заявила жінка.

Інах народилася у 1908 році й була другою у багатодітній родині з семи братів і сестер. Новонародженою вона вперше побачила світ в стінах монастиря Ріо-Гранде-ду-Сул. Пізніше, з ініціативи одного з братів, родина вирішила віддати Інах туди на навчання. Ще тоді дівчинка запитала в мами, хто така монахиня. Коли ж почула відповідь, що це жінка, яка присвячує своє життя Богу, Інах вирішила: "Я буду нею".

Упродовж життя Інах займалася просвітницькою діяльність, викладаючи дітям різні предмети як вчитель та сестра-тереза: вона вела уроки з португальської мови, математики, історії, науки, мистецтва та релігію в кількох терезіанських школах Ріо-де-Жанейро.

За життя сестра Інах пережила чимало, пройшовши дві світові війни та отримавши лист від самого Папи Римського з нагоди власного 110-річчя. 

Оточення каже про неї, як про стійку і щедру жінку-вірянку. Зокрема, сестра Лусія Ігнез Бассотто, яка відповідає за будинок для літніх людей, в якому зараз перебуває Інах, описує її так: "Вона завжди зосереджена на інших, а не на собі... Не вимоглива, все цінує, вважає, що все добре... Вона молиться за всіх, вона турбується про всіх. Її життя справді зразкове".

Наразі, попри похилий вік, Інах все ще має достатньо життєвої енергії, щоб брати участь у заходах разом з монахинями. 

А ось фрагмент розмови з сестрою Інах, в якому вона молиться:

Екс-топ менеджер США розповів про своє довголіття

Раніше деталями свого життєвого шляху також ділився 101-річний мешканець Нью-Йорка Рой Коен, який присвятив десятки років роботі в фармацевтичному бізнесі. Можна сказати, що він стояв біля витоків цієї імперії, адже пропрацював у даній сфері 55 років, очоливши в пік кар'єри одну з компаній. Про те, чим керувався Коен як бізнесмен, як побудував щасливий шлюб та народив з дружиною 3 доньок - читай в матеріалі.

Вас також можуть зацікавити новини: