"Пташині" імена для дитини не настільки екзотичні, як може здаватися - є з чого вибрати / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото ua.depositphotos.com

Пташині імена для дитини - у світі знову мода на подібну екзотику через новонародженого сина Камерон Діаз. Голлівудська зірка та її чоловік Бенджі Медден назвали малюка Кардиналом. 

Це задало тон батькам по всьому світу. За даними BabyCenter, популярність імені Кардинал на їхньому сайті зросла на 5700% після оголошення пари. Спеціаліст центру Ребека Волберг прогнозує, що тренд на пташині імена закріпиться - для них "ренесанс" вже наступив.

"Цілком ймовірно, що новонароджений син Кемерон Діаз Кардинал задасть тренд на пташині імена... Насправді імена від птахів вже переживають щось на кшталт ренесансу", - цитує LiveNOW from FOX.

Відео дня

BabyCenter запропонував кілька варіантів "пташиних" імен, на які звертають уваги батьки у 2024 році.

Найкращі пташині імена 2024 року

  1. Іона - одне з найпопулярніших пташиних імен зараз. Воно посідає 130 місце серед батьків, які зареєстрували ім'я малюку на BabyCenter.
  2. Рен. Цим іменем популярно називати дівчат. Воно посідає 210 місце, але незабаром може увірватися у топ-100, прогнозує центр.
  3. Ворон (Рейвен). Це також ім'я-тренд саме для дівчинки. Воно посідає 237 місце.
  4. Джей. Ім'я було на піку популярності у 1950-х і 60-х роках, але його люблять й донині. Наразі воно посідає 282 місце.
  5. Робін. Гендерно нейтральний варіант, хоча останнім часом так частіше називають хлопчиків, зауважує BabyCenter. Він на 817 місці за популярністю.
  6. Голуб (Дав). Після сплеску популярності у 1800-х років, ім'я "Дав" зникло з обрію батьків до 2019 року. Але тепер воно знову модне (посідає 1,979 місце). Частіше так називають дівчаток.
  7. Кардинал. До оголошення Камерон Діаз це ім'я вважалося унікальним, адже діток так називали вкрай рідко. "Кардинал" займав лише 11 443 місце серед імен для хлопчиків. Але, вочевидь, тепер це новий тренд, зауважує BabyCenter.

Так не можна називати дитину - світ заборонив кілька імен

Зазначимо, що іноді батьки стають аж надто креативними у виборі дитячого імені. Низку недолугих назв заборонив світ. Зокрема, у 2015 році пара французів ледь не назвала доньку "Нутелла". У справу довелося втрутитися судді, родину змусили скоротити "Нутеллу" до "Елли". І подібних випадків дуже багато - читайте про дурні імена тут

Вас також можуть зацікавити новини: