Вживання різноманітних фруктів та овочів максимізує користь для здоров'я серця / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Багато літніх продуктів містять вітаміни, мінерали та клітковину, які допомагають знизити кров'яний тиск і підтримати здоров'я серця. Дієтологи назвали фрукти та овочі, які принесуть особливу користь з настанням літа, пише verywellhealth.com.

За словами дієтологині Шеррі Грей, вживання різноманітних фруктів і овочів максимізує користь для здоров'я серця і дає вам комплекс антиоксидантів: "За можливості обирайте місцеві продукти, оскільки в сезон вони, як правило, свіжіші, містять більше поживних речовин і недорогі".

Ось 5 фруктів і овочів, які поліпшать здоров'я вашого серця влітку:

Відео дня

Помідори (томати). Багаті на корисні для серця поживними речовинами, такими як калій і вітамін С. За словами Грей, помідори також містять фолієву кислоту, яка допомагає регулювати рівень гомоцистеїну в крові(амінокислота може сприяти ризику серцево-судинних захворювань). Крім того, дослідження засвідчили, що лікопін, антиоксидант, що міститься в томатах, знижує ризик інсульту і серцевих захворювань.

Персики. Багаті на калій, вітамін С і клітковину. Ці поживні речовини допомагають поліпшити рівень холестерину, знизити кров'яний тиск і захистити від серцевих захворювань.

Абрикоси. Містять антиоксиданти, які допомагають захистити від ішемічної хвороби серця.

Кавун. Містить калій, клітковину і лікопін, той самий антиоксидант, що й помідори. Дослідження пов'язали лікопін з поліпшенням контролю артеріального тиску і профілактикою серцево-судинних захворювань. Інші дослідження показують, що L-цитрулін, амінокислота, що міститься в кавуні, може знижувати кров'яний тиск і жорсткість артерій.

Цукіні. Є хорошим джерелом калію, важливого мінералу для регулювання артеріального тиску і зниження ризику інсульту та серцевих захворювань.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що потрібно їсти для здоров'я серця.

Вас також можуть зацікавити новини: