Найкорисніша риба для серця - лосось / фото ua.depositphotos.com

Корисна для серця дієта включає такі продукти, як листова зелень, бобові, горіхи, оливкова олія, ягоди і риба, пише журнал Parade.

"Вживання риби є частиною добре відомої, знаменитої і прийнятої в усьому світі традиційної Середземноморської дієти. У кількох обсерваційних дослідженнях було показано, що ця дієта пов'язана з нижчою смертністю", - зазначила кардіолог Мусталі Дохадвала.

Вказується, що є одна риба, яка вирізняється з-поміж усіх з точки зору її користі для здоров'я серця. Кардіологи практично одностайно заявили, що це лосось завдяки високому вмісту жирних кислот омега-3. За словами кардіолога Бредлі Сервера, було доведено, що вони знижують рівень тригліцеридів, зменшують запалення судин і знижують ризик аритмій.

Відео дня

Доктор Дохадвала додала, що вживання риби чотири рази на тиждень і більше може знизити частоту виникнення гострого інфаркту міокарда:

"Навіть вживання двох порцій на тиждень може знизити частоту серйозних серцево-судинних подій і смертності серед людей, які страждають на серцево-судинні захворювання".

Кардіолог Мері Грін рекомендує віддавати перевагу лососю, виловленому в дикій природі, а не вирощеному на фермі. Як правило, така риба менш жирна.

Раніше УНІАН писав, яку рибу потрібно їсти - несподіваний варіант №1 випередив форель і лосося.

Вас також можуть зацікавити новини: