Дієтолог назвала 5 найкращих десертів для тих, хто намагається втратити вагу. Серед них - полуниця у шоколаді / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Якщо ви перебуваєте у "вічній" боротьбі за красиву фігуру, однак водночас надзвичайно любите солодке - не слід обмежувати себе усе життя. Дієтолог порадила 5 десертів, які дозволено їсти навіть "на дієті".

Поради щодо солодкого дала зареєстрований фахівець з питань дієтології, спортивний дієтолог Garage Gym Reviews Дестіні Муді. Її список десертів детально описав EatThis, NotThat.  

Людина звикла ототожнювати ласощі з зайвими кілограмами та шкодою для організму, однак смак солодкого можна легко отримати із корисних продуктів. Основний секрет полягає у влучній комбінації фруктів, вони мають бути основою вашого десерту. Хоча, додати до них щось з "глютеном" теж іноді можна.

Відео дня

5 корисних десертів зі списку Дестіні Муді: 

1. Полуниця у шоколаді. Непоганий початок у переліку дійсно розкішних десертів зі світу здорового харчування. Особливо цей десерт слід готувати весною та влітку, коли настає сезон полуниці. Остання сповнена антиоксидантами, які сприятимуть втраті зайвої ваги. За словами дієтолога, не слід боятися, що згаданий десерт передбачає наявність шоколаду. Він також допоможе вам схуднути, головне поєднувати полуницю саме із чорним шоколадом. 

"Поєднайте м'яку солодкість полуниці з терпкістю протизапального для шлунку чорного шоколаду, і ви отримаєте здорову версію класичного десерту", - акцентувала вона.

Аналогічним чином можна розтопити у чорному шоколаді суху чорницю. Вийде корисний і поживний смаколик, каже фахівець. 

2. Банани "під соусом" здорових вершків. На дієті часто хочеться морозива, проте воно калорійне, адже, частіше за все, його роблять на "жирній" молочці та ще й додають цукор. Але в цьому випадку можна потішити себе власним корисним морозивом із бананів. Їх слід замороженими перебити блендером з нежирним молоком або грецьким йогуртом. Не зайвим буде додати протеїновий порошок, щоб організм отримав більше білка. У молоці можна експериментувати, наприклад, обрати кокосове чи мигдальне. Таким чином ви не тільки дасте організму корисні поживні речовини, але і самі поласуєте. 

Також можна перебити блендером будь-які улюблені фрукти та заморозити отриману суміш у кулінарних формочках. Це буде ще дієтичнішим аналогом морозива. 

3. Печиво з арахісом та яблуками. Ще один корисний рецепт із тим самим "страшним" глютеном. Однак, в даному разі у рецепті відсутнє звичайне масло. Натомість ми використовуємо його арахісовий варіант разом з медом.

"Змішайте арахісове масло, жменю сушених яблук, крапельку меду, щіпку кориці та приблизно дві склянки кукурудзяних пластівців. Поставте цю суміш у холодильник приблизно на годину, поки вона не стане достатньо твердою, щоб сформувати печиво. В результаті ви отримаєте кілька порцій корисного печива без додавання цукру та масла", - радить Муді.

Аналогічним чином можна поєднати яблука чи інший фрукт зі збитим мигдалевим або арахісовим маслом. У розумних межах це буде надзвичайно смачно й корисно, стверджує дієтолог.

4. Простий пудинг з чіа. Якщо у вас є вільний час заморочитися та довше почекати на свій десерт, можна приготувати надзвичайно простий за рецептом пудинг з чіа. На це десерт доведеться чекати ніч, однак воно того варте. 

"Змішайте дві столові ложки насіння чіа та пів склянки мигдального або іншого нежирного молока. Якщо залишити на ніч, вийде консистенція пудингу. Потім ви можете додати інші корисні інгредієнти для більшого смаку та пікантності у вигляді меду, свіжих фруктів або какао-стружки", - заявила дієтолог.

Муді пояснює, у насінні чіа містяться незамінні для нашого організму жири - омега-3. Ці сполуки наше тіло не може виробляти самостійно, але вони є сильним антиоксидантом, здатними вплинути на здоров'я мозку, серця і навіть на ваші спортивні досягнення, стверджує фахівець.

5. Заморожений виноград. Це взагалі найпростіше, що можна собі приготувати з десертів. Дієтолог погоджується з думкою, що виноград - це як варіант "цукерки", тільки фруктовий. Однак в даному разі слід більше звертати увагу на корисні антиоксиданти, які містить цей фрукт. 

"Заморожений виноград на смак нагадує маленькі кульки фруктового сорбету, що робить його ідеальним десертом для полудня у спекотний день. Крім того, оскільки заморожений виноград містить багато клітковини, він довше перебуває у шлунку, тож організм на довше насичується", - резюмує Муді.

Звернемо увагу, що на думку багатьох дієтологів, головне у втраті та наборі ваги - загальна калорійність, яку ви дозволяєте споживати собі упродовж дня. Тому ці десерти стануть вам у пригоді: їх можна буде з'їсти більше у порівнянні з якимось шматком тістечка. Однак, навіть з ними слід знати міру. Дозволяйте собі солодощі, але пам'ятайте, що вони не мають бути основною вашого раціону.

Дієтолог радить пити щоранку імбирну воду

Раніше ми наводили думку дієтолога Авні Каул на користь щоденного вживання води з імбиром. В коментарі ЗМІ вона навела 5 аргументів, чому це дійсно варто робити. Імбир сам по собі багатий на вітамін С, хром. мідь кальцій тощо. Вживати цю комбінацію поживних речовин корисно для травлення, а також з інших причин. 

Вас також можуть зацікавити новини: