Після десятиліть дні народження можуть стати набагато менш веселими, і це нормально / фото ua.depositphotos.com

У свій 60-й день народження дослідник щастя з Гарварду Артур Брукс поділився трьома науково обґрунтованими прийомами для більш оптимістичного старіння, пише inc.com.

"Цього тижня зі мною відбувається дивна річ: мені виповнюється 60. Я входжу в сьоме десятиліття з чималою часткою побоювань", - зізнався він до того, як озвучити поради.

На його думку, після десятиліть дні народження можуть стати набагато менш веселими, і це нормально. Він закликає намагатися дивитися на старіння більш позитивно і перетворити свої наступні дні народження на приводи для справжнього святкування.

Відео дня

Ось три швидкі трюки, якими поділився дослідник:

Використовуйте ефект нового старту. Будь-який випадок, який змушує нас відчувати, що ми відкриваємо нову сторінку в нашому житті, може дати нам невеликий додатковий поштовх до самовдосконалення.

Вибирайте "правильні" цілі. Щоб перетворити вашу страшну віху на відправну точку нових щасливих пригод, вам потрібно вибрати цілі, які дійсно подобаються вашому серцю. Це мають бути цілі, винагорода за досягнення яких приходить зсередини, а не із зовнішнього світу.

Використовуйте мотивацію "наближення", а не "уникнення". Подумки лаяти себе - це невесело, і дослідження показують, що це також паршивий спосіб мотивувати себе. "Насолоджуйтеся прогулянками на природі" - приклад мотивації "наближення". "Тобі краще піти пішки, інакше ти погладшаєш" - а це мотивація "уникнення".

Нагадаємо, раніше експертка з психології пояснила, як використовувати страх смерті, щоб прожити краще життя.

Вас також можуть зацікавити новини: