Біг є одним зі способів підтримувати фізичну активність / фото ua.depositphotos.com

Біг є одним зі способів підтримувати фізичну активність, до того ж це безкоштовно і можна робити будь-коли. Хоча кожного дня бігати може бути складно, варто поставити собі досяжну дистанцію, яку ви зможете долати щодня. Як пише Parade, такою дистанцією може стати одна миля (приблизно 1,6 кілометра). Експерти пояснюють, що станеться з вашим тілом, якщо ви пробігатимете милю щодня, і чи це взагалі гарна ідея.

Загалом, навіть біг на короткі дистанції може мати значні переваги. За даними 15-річного дослідження за участю понад 55 тисяч дорослих американців, що п’ять-десять хвилин щоденного бігу в повільному темпі можуть знизити смертність від усіх причин і збільшити тривалість життя.

Хоча деякі дослідження показують, що біг може збільшити ризик серцевого нападу, але ці дослідження зосереджені на довгих дистанціях, як-от марафони. Загалом, регулярні пробіжки (наприклад, милі) можуть допомогти серцю та принести інші переваги для здоров’я.

Відео дня

Біг також допомагає вашим м’язам залишатися активними та покращує кровообіг у вашому тілі, і це  особливо корисно для людей, які проводять більшу частину свого дня, сидячи за робочим столом.

Однак переваги регулярного пробігу милі не тільки фізичні. Експерти зазначають, що біг знімає стрес і занепокоєння і може покращити ясність і концентрацію розуму.

Які є ризики від бігу?

Щодо ризиків пробігу милі на день, то, як і будь-яка вправа, біг може призвести до травм, якщо ви напружуєтеся занадто сильно. Однак правильна розтяжка перед початком бігу допоможе знизити їх ризик.

Повільний старт також допомагає. Спочатку варто пройти милю, радять експерти, а потім почніть пробігати частину дистанції, поступово збільшуючи відрізок.

Єдиний елемент спорядження, який вам потрібен для бігу, – це взуття, тому придбайте гарну пару. Носити високоякісні кросівки для бігу та часто їх міняти обов’язково. Як наголошують експерти, якщо ви пробігаєте милю на день, взуття слід міняти принаймні кожні шість місяців.

Крім того, будь-хто, хто має проблеми з серцем або легенями, повинен проконсультуватися з лікарем, перш ніж почати бігати, адже біг впливає на серцево-судинну систему та легені таким чином, що може бути підвищеним ризиком для цих людей. Крім того, біг може погіршити проблеми з хребтом або суглобами.

І наостанок експерти наголошують, що біг має переваги, але краще не пробігати милю кожен день. Вони рекомендують відпочивати один-два дні на тиждень - це важливо для фізичного відпочинку та відновлення, а також для психічного, а також зменшує ризик вигорання під час занять фітнесом.

Раніше УНІАН розповідав, скільки кроків мають проходити жінки після 60 років. Як встановили дослідники, літнім жінкам  в середньому потрібно проходити лише 3600 кроків на день, щоб знизити ризик серцевої недостатності  на чверть.

Вас також можуть зацікавити новини: