Експерти вважають, що ці солодощі допоможуть вам міцніше спати / ua.depositphotos.com

Хоча вживання їжі занадто пізно перед сном може погіршити ваш сон, на думку експертів зі сну, існують певні продукти, які можуть допомогти вам краще виспатися вночі.

Як пише New York Post, на думку експертів, зокрема, існують солодощі, вживання яких дуже позитивно вплине на ваш сон, і це - чорний шоколад.

Так, експерти стверджують, що вживання темного шоколаду принаймні за годину до сну може призвести до більш продуктивного нічного сну.

Відео дня

Зазначається, що темний шоколад не тільки багатий "ідеальними поживними речовинами", а й сприяє виробленню серотоніну, гормону щастя, який також допомагає людям почуватися більш розслабленими.

Експерти також заявили, що вживання бананів, мигдалю або волоських горіхів, та/або арахісової олії перед сном також може поліпшити сон.

Так, арахісова олія також містить триптофан - амінокислоту, яку організм використовує для вироблення мелатоніну - гормону, який повідомляє організму, що він готовий до сну, - плюс серотонін. А банани корисні для сну, оскільки містять магній, який допомагає збалансувати внутрішній годинник організму і збільшити вироблення мелатоніну.

Попкорн також містить триптофан і може стимулювати вироблення серотоніну перед сном.

Раніше УНІАН писав про 5 продуктів, які допоможуть вам краще висипатися вночі, серед них - вишня та мигдаль.

Вас також можуть зацікавити новини: