Люди, які займаються улюбленою справою, почуваються більш позитивно / фото ua.depositphotos.com

Колишня спортсменка і тренерка особистісного зростання Ава Сінклер назвала 12 звичок, які можуть викликати почуття емоційного заціпеніння, пише hackspirit.com.

Цих моделей поведінки слід позбутися, щоб почати жити повноцінно:

Життя на автопілоті. Почніть звертати увагу на дрібниці життя. Знайдіть хвилинку, щоб по-справжньому насолодитися ранковим смаком кави. Відчуйте сонце на своїй шкірі. Зверніть увагу на колір неба.

Відео дня

Ігнорування своїх почуттів. Потрібно почати визнавати свої почуття, як хороші, так і погані.

Надмірна самокритика. Суворе ставлення до себе не допомагає. Насправді це може принести набагато більше шкоди, ніж користі. Замість того, щоб вчитися на своїх помилках і рухатися далі, ви можете застрягти в цьому циклі самокритики та провини.

Багато часу на самоті. Люди - соціальні істоти. Згідно з дослідженнями, соціальна взаємодія не тільки допомагає нам почуватися більш пов'язаними, але також має вирішальне значення для нашого психічного здоров'я.

Ігнорування фізичного здоров'я. Пийте багато води. Їжте поживну їжу. Відпочивайте достатньо. Турбота про своє фізичне здоров'я може мати величезний вплив на ваше емоційне благополуччя.

Відсутність особистих кордонів. Навчитися говорити "ні", приділяти час собі, вирішувати, що терпіти, а що ні - все це має велике значення.

Втеча від змін. Уникати змін - це все одно, що жити в бульбашці. І ця бульбашка через деякий час може неабияк приголомшити. Зміни - це те, що робить життя яскравим. Це змушує відчувати те, чого ми ніколи раніше не відчували.

Ігнорування своїх захоплень. Дослідження показало, що люди, які займаються улюбленою справою, почуваються більш позитивно і мають вищу самооцінку.

Постійне порівнювання. Необхідно зосереджуватися на своїй власній подорожі, своєму прогресі та своєму щасті.

Перебування у токсичних стосунках. Токсичні стосунки можуть висмоктати з вас життя. Стосунки мають надихати вас, а не принижувати, мають допомагати почуватися живими, а не заціпенілими.

Нехтування саморефлексією. Уникати саморефлексії означає уникати нашого істинного "я". А це може призвести до емоційного оніміння.

Ігнорування навколишнього світу. Коли ми почуваємося заціпенілими, легко замкнутися в собі й ігнорувати те, що відбувається у світі. Але ця ізоляція часто може змусити нас почуватися ще більш роз'єднаними. Взаємодія з навколишнім світом може допомогти вирватися з цього стану.

Раніше повідомлялося, скільки кроків потрібно проходити на тиждень, щоб довше жити.

Вас також можуть зацікавити новини: