Фахівці розповіли, чи корисно сушити волосся феном / фото ua.depositphotos.com

Багато жінок вже давно звикли до цього зручного девайсу, через те що він допомагає висушити волосся і заощадити час, що особливо актуально при сучасному ритмі життя. Однак фахівці рекомендують не частити з таким способом сушіння волосся. Як краще сушити волосся - феном або природним шляхом - читайте в матеріалі.

Чому феном шкідливо сушити волосся - відповідь фахівців

Часте користування феном шкодить волоссю, оскільки вода всередині їхньої структури розширюється і утворює мікропустоти з повітрям - що і називається пошкоджена структура волосся або "bubble hair".

У зв'язку з цим досвідчені перукарі відповіли на поширене серед жінок питання про те, чи можна сушити волосся феном без термозахисту. Вони стверджують, що застосування цього засобу дуже потрібне, оскільки воно допомагає рівномірно розподіляти гаряче повітря з фена по волоссю і уникати перепалювання.

Відео дня

Що краще - сушити волосся феном чи ні

Також перукарі розповіли, що буде, якщо сушити волосся феном. Вони відзначають, що нічого поганого в сушінні волосся таким чином немає. Просто є кілька порад, як зробити цей процес нешкідливим. 

Вчений Кембриджського університету, трихолог Тім Мур радити перед тим як взяти в руки фен, акуратно витерти голову рушником для вбирання надлишків вологи. Ще він рекомендує застосовувати термозахисну рідину і сушити волосся при температурі не вище 210 градусів.

Фахівці відзначають, що при використанні фена на відстані 15 см від волосся цей прилад не шкодить йому. Однак вони попереджають, що повітря краще не робити занадто гарячим. 

Тому, якщо ви задавалися питанням, чи можна сушити волосся феном, то тепер відповідь стала очевидна - головне дотримуватися рекомендацій.

Що шкідливіше - сушити волосся феном чи ні

Досвідчені трихологи давно вивчали, який спосіб сушіння волосся кращий, і дійшли висновку, що залишати волосся сушитися самому буде найгіршим рішенням. 

Як стверджують вчені, вологе волосся розбухає і легко пошкоджується. Так, коли кутикули волосся мокрі, вони розтягуються, ось чому не можна сушити волосся природним шляхом.

Що буде, якщо не сушити волосся феном

Отже, ми вже знаємо, що довге перебування волосся в мокрому стані робить його уразливими перед зовнішнім впливом.

До цього можна ще додати, що фахівці категорично забороняють лягати спати з мокрою головою. Тертя голови об подушку протягом усього сну завдасть волоссю серйозної шкоди - воно стоншується і стає ламкими.

Чи шкідливий фен для мозку - відповідь вчених

Вчені встановили, що електромагнітне поле від побутових приладів може негативно впливати на мозок. Однак є одне але - щоб це сталося, потрібно знаходиться в зоні дії поля цілих 24 години. Тому, якщо ви кілька разів на тиждень сушите волосся феном протягом 15-20 хвилин, то ні про який негативний вплив мови бути не може.

Раніше УНІАН писав, чому не можна мити волосся по всій довжині.

Вас також можуть зацікавити новини: