
Цей простий рецепт яблучного сидру дасть вам змогу приготувати цей осінній напій вдома буквально за кілька годин. Для цього вам знадобиться всього один інгредієнт - 3,2 кг яблук, вимитих, очищених від серцевини (але не від шкірки) і нарізаних часточками по 3-4 см.
Активна частина процесу займе близько 20 хвилин, плюс приблизно 4 години на стікання соку, пише Martha Stewart. Пийте його в чистому вигляді, додайте бурбон для затишного осіннього коктейлю або підігрійте зі спеціями - вийде приголомшливий глінтвейн на яблучному сидрі.
Як підготувати яблука для сидру
Добре промийте: яблука будуть подрібнюватися разом зі шкіркою, тому важливо ретельно їх вимити. Працюючи партіями, складайте яблука в друшляк і обполіскуйте під прохолодною проточною водою, протираючи шкірку пальцями. Якщо хочете зменшити кількість пестицидів на поверхні, використовуйте пораду Гарвардської школи громадської охорони здоров'я: змішайте 2 склянки чистої води та 1 чайну ложку соди у великій мисці, замочіть яблука на 10-20 секунд, потім змийте і висушіть.
Видаліть серцевину і наріжте: видаліть серцевину і наріжте яблука часточками. Для цього можна використовувати спеціальне пристосування для яблук або просто гострий ніж.
Що знадобиться для приготування сидру
Кухонний комбайн: замінює традиційний прес, перетворюючи яблука на пюре, схоже на густе яблучне пюре. Заповнюйте чашу не більш ніж наполовину, інакше процес сповільниться.
Друшляк: перекладіть яблучне пюре у вистелений марлею друшляк, щоб воно стікало. Краще взяти міцний друшляк, а не дрібне сито, оскільки вага буде пристойною.
Марля: застеліть друшляк потрійним шаром марлі, щоб сік був без м'якоті. У крайньому разі можна використовувати шматок тонкої тканини.
Дві великі каструлі: важка каструля (наприклад, гусятниця) слугуватиме вантажем для віджимання, а інша каструля - посудиною для збору соку.
Приготування
- Підготуйте друшляк: вистеліть великий друшляк потрійним шаром марлі, залишивши звисаючі краї. Встановіть друшляк над каструлею.
- Подрібніть яблука: партіями подрібніть яблука в кухонному комбайні до стану густого пюре, зішкрібаючи масу зі стінок у міру необхідності.
- Перекладіть масу і притисніть: перекладіть яблучне пюре в друшляк. Коли вся маса буде всередині, закрутіть звисаючі краї марлі, щоб закрити, і притисніть зверху важкою каструлею.
- Залиште в холодильнику: приберіть у холодильник мінімум на 4 години або на ніч. Відпрацьовану м'якоть викиньте, сік подайте до столу.
Сидр можна зберігати в холодильнику в герметичній ємності до 1 тижня або заморозити до 3 місяців.
Інші цікаві рецепти
Раніше УНІАН повідомляв, як приготувати смачний бісквіт "Вікторія". Бісквіт має вийти легким і повітряним, а рівень солодкості - ідеально збалансованим. Хто ж зможе відмовитися від такого і не спробувати?
Крім того, ми також розповідали, як легко приготувати морозиво вдома. Цей десерт готували ще 1949 року, і називається він "Морозиво бідняка". Один із головних інгредієнтів - згущене молоко.