
Ароматний і солодкий гарбузовий пиріг є одним з улюблених десертів Америки, і зараз, у сезон гарбуза, якраз саме час спробувати його приготувати. Шеф-кухар Джулія Чайлд поділилася вдосконаленим рецептом гарбузового пирога, який, за її словами, виходить "неймовірно ніжним і кремовим".
Як пише Parade, секретні інгредієнти для цього гарбузового пирога - патока і бурбон. Патока забезпечує глибокий карамельно-солодкий смак і додає вологи в начинку гарбузового пирога. Бурбон надає п'янкого ароматного тепла - хто як ванільний екстракт, але трохи інтенсивніший.
Також для досягнення особливої пишності Джулія розділяє яйця й акуратно вмішує збиті яєчні білки в начинку пирога прямо перед випічкою. Пиріг випікається на повільному вогні, що гарантує м'якість і ніжність начинки.
Пісочну основу для цього гарбузового пирога ви можете приготувати ось за цим рецептом.
Для начинки:
- 4 великих яйця
- 850 грамів гарбузового пюре
- 1 склянка коричневого цукру
- 1 склянка плюс 2 столові ложки цукрового піску
- сіль
- 3 столові ложки патоки
- 3 столові ложки бурбона або темного рому (за бажанням)
- 3 чайні ложки меленої кориці
- 3 чайні ложки меленого імбиру
- 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха
- 1/4 чайної ложки меленої гвоздики
- 1 склянка жирних вершків
- 3/4 склянки молока або більше за потреби
Інструкція:
- Розігрійте духовку до 220 °С. Розділіть яйця на жовтки і білки.
- Змішайте гарбуз, обидва види цукру, 1 чайну ложку солі, патоку, бурбон або ром (якщо використовуєте), приправи, яєчні жовтки, вершки і молоко до однорідної маси. Додайте більше молока, по одній столовій ложці за раз, якщо суміш вийшла густою: має вийти м'яке пюре.
- У чистій мисці збийте яєчні білки до утворення піни. Додайте дрібку солі, потім поступово збивайте з рештою 2 столовими ложками цукру до утворення блискучих білих піків. Порціями додавайте білки в гарбузову суміш.
- Розподіліть пісочне тісто по формі та вилийте начинку.
- Поставте в духовку і випікайте, поки край скоринки не почне ставати золотистим, 10-15 хвилин. Зменшіть температуру до 190°С і випікайте ще 25-30 хвилин, краї мають повністю приготуватися, а середина залишитися злегка вологою.
- Негайно вимкніть духовку, залиште дверцята відчиненими і дайте постояти пирогу ще 20-30 хвилин, поки духовка остигає; це запобіжить водянистості начинки.
Раніше УНІАН публікував рецепт смачного кавового торта з волоськими горіхами від Мері Беррі.