
Банановий хліб з шоколадом - це проста та затишна випічка, яка чудово підійде для холодного вечора.
Видання Еxpress поділилось класичним рецептом цього смаколика від легендарного пекаря Мері Беррі. Цією смачною випічкою найкраще насолоджуватись за чашкою чаю.
Для приготування використати будь-які стиглі банани, які у вас є. Загалом вам знадобляться:
- стиглий банан - 100 г;
- молоко - 1 ст.л.;
- вершкове масло - 50 г;
- борошно - 75 г;
- цукрова пудра - 75 г;
- сода - 0, 5 ч.л.
- розпушувач - 0,5 ч.л.;
- яйця - 1 шт.;
- стружка темного шоколаду - 50 г;
- темний шоколад - 50 г.
Духовку розігрійте до 160C/140C вентилятор/газ 3. Змастіть форму для хліба на 450 г і вистеліть її пергаментом.
Виделкою розімніть банан та додайте решту інгредієнтів, крім шоколаду та стружки. Збийте вінчиком тісто до однорідності. Всипте стружку та ложкою викладіть суміш у форму. Розрівняйте верх.
Випікайте 40–45 хвилин. Банановий хліб має стати золотисто-коричневим і відійти від стінок форми. Залиште його охолоджуватися на 10 хвилин, потім вийміть з форми й залиште остигати на решітці.
Для додаткового прикраси розламайте шоколад на дрібні шматочки та додайте в жаростійку миску. Розтопіть його на водяній бані та перемішайте.
Ложкою викладіть розтоплений шоколад у кондитерський мішок і викладіть зигзагами по верху пирога. Коли він застигне, наріжте на порційні шматочки.
Раніше УНІАН повідомляв, як приготувати шоколадно-банановий хліб за рецептом від BBC Food.