Цей торт готується дуже швидко / фото ua.depositphotos.com

Ікона випічки, відомий кулінар Мері Беррі поділилась своїм рецептом затишного кавового торта, який чудово поєднується з гарячою чашкою чаю у холодний вечір.

Як пише Еxpress, для його приготування знадобиться лише 10 хвилин і менше півгодини, щоб подати його після випікання. Хоча на перший погляд рецепт може здатися складним, за словами Мері Беррі, його можна легко адаптувати.

"Кава та волоські горіхи особливо добре поєднуються, але ви можете використовувати інші горіхи для цього рецепту, якщо хочете", - зазначила пекар.

Відео дня

Для приготування її торту вам знадобляться:

  • вершкове масло - 100 г;
  • цукрова пудра - 100 г;
  • борошно - 100 г;
  • розпушувач - 1,5 ст.л.;
  • волоські горіхи - 50 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • кавові гранули - 1 ст.л.

Додатково для начинки та топінгу потрібно буде взяти цукрову пудру (225 г), вершкове масло (125 г), одну столову ложку кавових гранул та вісім волоських горіхів для прикраси.

Для початку розігрійте духовку до 180 градусів з вентилятором / 160 градусів для газу. Форму для випічки змастіть та вистеліть пергаментом.

У мисці змішайте борошно, цукор, яйця, розпушувач і каву. Перемішуйте, поки не отримаєте однорідне тісто, а потім вмішайте туди подрібнені горіхи. Розподіліть тісто на дві порції і випікайте коржі по 15-20 хвилин.

Після цього проведіть ножем по краях форми і витягніть їх з форми. Змащувати та декорувати торт потрібно, коли коржі вже охолонуть.

Для глазурі та начинки збийте вершкове масло. Частинами додайте туди пудру, продовжуючи збивати. Останнім всипайте каву.

Змастіть глазур’ю нижній шар торта для начинки, а потім з’єднайте коржі разом. Змастіть рештою крему десерт та прикрасьте подрібненими волоськими горіхами.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачний брауні на 104 калорії. Його формула передбачає використання олії замість масла та високий відсоток какао для шоколадного відтінку.

Вас також можуть зацікавити новини: