Бісквіт виходить дуже ніжний зі смачним кремом / фото ua.depositphotos.com

Домашній бісквітний рулет може здаватись чимось складним. Однак достатньо хоча б раз його правильно приготувати, і він вже не буде такою загадкою.

Кулінар Джеймс Мартін розробив рецепт лимонного десерту. Для його приготування не знадобиться багато інгредієнтів. Потрібні тільки:

  • вершкове масло для змащування;
  • яйця - 3 шт.;
  • цукрова пудра - 115 г + 4 ст.л.;
  • цедра 1 лимона;
  • борошно - 115 г.

Для глазурі  потрібно взяти 200 г цукрової пудри, 125 г масла, 2 ст.л. лимонного соку та 125 г лимонного курда.

Відео дня

Розігрійте духовку до 200C/газ 6. Змастіть форму для рулету розміром 33 см х 23 см та вистеліть пергамент.

Трохи збийте яйця з цукром та цедрою та поставте на водяну баню. Через кілька хвилин зніміть та збивайте поки маса не стане блідою та кремовою. Легка перевірка - якщо на поверхні залишається слід, то збито достатньо.

Простійте туди половину борошно й вмішайте у яєчну суміш. Потім додайте решту. Робити це потрібно обережно, щоб тісто якомога менше осіло.

Далі перелийте у форму, розрівняйте та випікайте 10-12 хвилин до золотистого кольору.

Намочіть кухонний рушник та покладіть його на робочу поверхню, зверху поставте пергамент та посипте цукром, що відклали. Це допоможе запобігти прилипанню зовнішньої сторони бісквіта. Швидко перевернуть корж на пергамент, зніміть папір, на якому він випікався та згорніть бісквіт у рулет цукром всередину. Перекладіть на решітку та залиште так остигати.

Збийте всі інгредієнти для крему. Коли бісквіт охолоне, розгорніть його та змастіть його, залишивши бортик 1 см. Згорніть знову у рулет та перемістіть у тарілку для подачі.

Що ще приготувати

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати знамениті макарони з сиром по-американськи

Лауреат нагород шоколатьє та автор кулінарних книг Пол А Янг створив насичений шоколадно-банановий бісквіт з неймовірним ромовим смаком, який легко приготувати в себе вдома.

Вас також можуть зацікавити новини: