Немає нічого смачнішого, ніж розкішний шоколадний десерт на вихідних, який найкраще смакувати з чашкою гарячого чаю.
Видання Еxpress поділилось простим рецептом пирога від Мері Беррі, який можна приготувати приблизно за 25 хвилин. Він виходить легким, повітряним і не надто насиченим на смак.
Для приготування знадобляться:
- несолоне вершкове масло - 225 г;
- цукрова пудра - 225 г;
- яйця - 4 шт.;
- борошно - 220 г;
- розпушувач 1,5 ч.л. какао-порошок - 50 г.
Для начинки треба взяти чотири столові ложки абрикосового варення та 300 мл вершків для збивання.
Для початку треба розігріти духовку до 180C/160C вентилятор/Газ 4. Змастіть маслом дві роз'ємні форми діаметром 20 см та покладіть на дно пергамент. Тепер можна переходити до приготування.
Помістіть масло, цукор, яйця, борошно, розпушувач і какао у велику миску і збивайте протягом двох хвилин до однорідності. За бажанням можна зробити це або міксером, або просто дерев'яною лопаткою.
Рівномірно розподіліть суміш між формами і випікайте 25 хвилин. Перевірте, чи повністю він пропікся.
Коли коржі охолонуть, обережно вийміть їх з форми і викладіть на решітку. Збийте вершки до пишності й промажте коржі. Варення має бути посередині.
Що ще приготувати
Сніданок у вихідні – це час, щоб не поспішати і приготувати щось особливе, замість того, щоб швидко зробити бутерброди чи яєчню. УНІАН розповідав, як приготувати тоненькі французькі млинці.
Також писали про простий банановий хліб від Мері Бері.