Шоколадний пиріг виходить ніжним та повітряним / фото ua.depositphotos.com

Немає нічого смачнішого, ніж розкішний шоколадний десерт на вихідних, який найкраще смакувати з чашкою гарячого чаю.

Видання Еxpress поділилось простим рецептом пирога від Мері Беррі, який можна приготувати приблизно за 25 хвилин. Він виходить легким, повітряним і не надто насиченим на смак.

Для приготування знадобляться:

Відео дня
  • несолоне вершкове масло - 225 г;
  • цукрова пудра - 225 г;
  • яйця - 4 шт.;
  • борошно - 220 г;
  • розпушувач 1,5 ч.л. какао-порошок - 50 г.

Для начинки треба взяти чотири столові ложки абрикосового варення та 300 мл вершків для збивання.

Для початку треба розігріти духовку до 180C/160C вентилятор/Газ 4. Змастіть маслом дві роз'ємні форми діаметром 20 см та покладіть на дно пергамент. Тепер можна переходити до приготування.

Помістіть масло, цукор, яйця, борошно, розпушувач і какао у велику миску і збивайте протягом двох хвилин до однорідності. За бажанням можна зробити це або міксером, або просто дерев'яною лопаткою.

Рівномірно розподіліть суміш між формами і випікайте 25 хвилин. Перевірте, чи повністю він пропікся.

Коли коржі охолонуть, обережно вийміть їх з форми і викладіть на решітку. Збийте вершки до пишності й промажте коржі. Варення має бути посередині.

Що ще приготувати

Сніданок у вихідні – це час, щоб не поспішати і приготувати щось особливе, замість того, щоб швидко зробити бутерброди чи яєчню. УНІАН розповідав, як приготувати тоненькі французькі млинці.

Також писали про простий банановий хліб від Мері Бері.

Вас також можуть зацікавити новини: