Рецепти шоколадного пирога не обов’язково повинні бути довгими, складними або навіть вимагати використання духовки.
Як пише Еxpress, авторка блогу My Fussy Eater та кулінарної книги Клер, поділилась рецептом "найсмачнішого і найпростішого" шоколадного торта, який можна приготувати у аерофритюрниці.
"Я підтримую рецепти, які швидко та легко приготувати, і цей шоколадний торт у фритюрниці має бути одним із найпростіших, але водночас найсмачніших рецептів!", - зазначає вона.
Шоколадний пиріг готується лише три хвилини та 13 хвилин випікається у аерофритюрниці.
- борошно - 100 г;
- шоколадна паста - 300 г;
- яйця - 2 яйця.
Для цього рецепту можна використовувати будь-яку пасту - Nutella або іншу, яка є у вас в магазині. За словами кондитерки, шоколадна паста без горіхів також "ідеально працює".
Спочатку змішайте всі інгредієнти до однорідності. Потім добре змастіть дно та боки форми для випічки вершковим маслом, якщо є - використовуйте також пергамент.
Клер рекомендує готувати пиріг у аерогрилі при 180 градусах протягом 13 хвилин.
"У результаті виходить справді вологий і ніжний пиріг, майже схожий на брауні", - зазначає вона.
Якщо ви не любите таку текстуру, то залиште ще на 2-3 хвилини. Коли пиріг повністю охолоне, його можна нарізати на порційні шматочки.
Подавати його рекомендується з грецьким йогуртом і ягодами.
Як вивести плями від шоколаду
Шоколадний торт — це чудовий десерт, який неймовірно легко приготувати самостійно вдома. Мері Беррі поділилася, рецептом, для якого потрібні лише шість інгредієнтів.
Якщо насолоджуючись десертом, ви випадково забруднились, то у нагоді будуть лайфхаки, як видалити плями шоколаду. Плями від шоколаду необхідно прибрати, щойно ви їх помітили, але важливо не розтирати їх.