Вона досягла приголомшливих результатів лише за декілька місяців / колаж УНІАН, скриншоти tiktok/amber_c_fitness

Попри те, що мережа переповнена дієтичними трендами та модними способами схуднення, де дають обіцянки скинути кілограми дуже швидко, експерти в галузі охорони здоров'я заявляють, що найкращим та найбільш стійким шляхом до здорового тіла є послідовні та здорові звички, особливо коли йдеться про дієту. Тренер зі схуднення та блогер Ембер Клеменс є справжнім доказом цього, пише She Finds

Зазначається, що її неймовірне перевтілення є свідченням сили наполегливої праці та послідовних звичок здорового харчування. Зокрема Клеменс розповідає про правило "80-20", яке, за її словами, дозволяє їсти те, що вам подобається, скидаючи зайві кілограми.

Шлях Ембер розпочався 31 травня 2018 року, коли вона прийшла до спортзалу, проте не знала з чого почати. 

Відео дня

"Я почала їсти меншими порціями", - розповіла вона в одному зі своїх відео в TikTok.

Завдяки її цілеспрямованості, наполегливості та відданості, лише за кілька місяців тіло Ембер сильно змінилось. І вже до кінця 2018 року вона схудла на 160 фунтів, тобто 72 кілограми.

"Я почала ділитися своїми результатами в соціальних мережах", - зазначила Клеменс. 

Під час того, як вона розповідала своїм читачам про свій шлях, то знайшла не лише підтримку, а й нові сили в собі.

Вже до 1 січня 2020 року її історію опублікували в журналі Women's Health, де вона отримала статус натхненниці для багатьох. Проте попри виклики та моменти сумнівів на цьому шляху, Ембер вирішила не зупинятися. 

Стаття про Ембер у журналі Women's Health / скриншот tiktok/amber_c_fitness

"2021 рік був про те, щоб відпустити своє найменше "я" і знайти своє найсильніше "я". Я набула м'язів, ваги, свободи, впевненості", - відзначила Ембер.

Найбільш вражаючим аспектом шляху Ембер є її дотримання правила "80-20", яким вона ділиться у своєму TikTok. Йдеться про те, що 80% їжі, яку ви їсте, має бути корисною для здоров'я, а решту 20% можна присвятити тому, що дає вам задоволення. 

"80% часу я підживлюю свій організм поживними, збалансованими на макрорівні продуктами. Інші 20% - просто для того, щоб отримати все, що мені заманеться!" - каже жінка.

Шлях до перевтілення Ембер / скриншот tiktok/amber_c_fitness

За словами Ембер, її улюблені ласощі це піца та морозиво. Блогер вважає, що надмірне обмеження здебільшого приносить більше шкоди, ніж користі. 

"Я все ще регулярно їм морозиво. Я все ще регулярно їм піцу", - підкреслила вона.

Завдяки правилу "80-20" жінка досягла успіху та своїх цілей, одночасно насолоджуючись улюбленою їжею.

Інші матеріали на тему схуднення

Раніше фахівці розповіли, що таке дієта 80/10/10. Відомо, що за останні кілька років ця концепція привернула до себе увагу завдяки обіцянкам зниження ваги, поліпшення здоров'я та профілактики захворювань.

"Дієта 80/10/10 будується навколо ідеї, що 80% калорій мають надходити з вуглеводів, переважно з сирих фруктів і овочів, 10% - з білків і 10% - з жирів. У цій дієті особлива увага приділяється цільним, необробленим продуктам, як-от свіжі фрукти, листова зелень та обмежена кількість горіхів і насіння", - пояснив головний дієтолог і експерт із харчування в лікарні DHEE Шубха Рамеш.

Також вчені розповіли, що успіх у схудненні прямо пов'язаний із частотою зважувань. Такий експеримент провела Команда дослідників з відділення клінічної психології та психології здоров'я Університету Флориди (США), яка поспостерігала за 74 учасниками дослідження, які пройшли 3-місячну програму схуднення.

Вас також можуть зацікавити новини: