82-річна жінка розповіла, як залишатися у формі, незалежно від віку / ua.depositphotos.com

Коли ви уявляєте собі людину, старшу за 80 років, ви, мабуть, не думаєте, що вона здатна кататися на лижах, займатися підводним плаванням, їздити на велосипеді та кататися на каяках. Але 82-річна Луїза Голі з Каліфорнії спростовує ці стереотипи.

В інтерв'ю Business Insider Голі визнала, що її активність незвичайна для її віку. Вона сказала, що активний спосіб життя для неї "автоматичний" - у неї немає проблем із мотивацією вийти на вулицю і зайнятися спортом, тому що їй це весело.

Вона поділилася з BI трьома порадами, як зберігати фізичну активність і залишатися у формі, незалежно від віку.

Відео дня

1. Сезонні тренування

Оскільки Голі займається в основному спортом на відкритому повітрі, багато її занять залежать від сезону: катання на лижах взимку, каякінг і катання на байдарках влітку.

Але Голі сказала, що між сезонами катання на лижах і каяках вона іноді ходить у спортзал, щоб робити "присідання, станову тягу, підтягування і всі ті речі, які можуть допомогти вашому тілу наростити силу".

Національний інститут старіння рекомендує людям виконувати вправи на витривалість, силу, баланс і гнучкість, оскільки кожен тип руху має різні переваги, наприклад, підвищує витривалість і запобігає падінню. Силові тренування особливо корисні для збереження рухливості з віком, оскільки вони допомагають запобігти саркопенії, за якої ви втрачаєте м'язову масу, що призводить до більш високої ймовірності падінь.

2. Виїжджайте з міста якомога частіше

"Я рекомендую з'їздити до океану, з'їздити на озера, з'їздити в гори. Знайдіть кого-небудь із машиною і просто забирайтеся з міста", - сказала Голі.

Фізична активність корисна для здоров'я загалом, але, згідно з оглядом досліджень 2013 року, заняття спортом на відкритому повітрі пов'язані з поліпшенням психічного благополуччя і зниженням рівня стресу.

3. Якщо немає можливості вибратися з міста, сходіть на групові фітнес-заняття

Хоча Голі живе поруч з озером і може кататися на бігових лижах поруч зі своїм будинком, вона визнала, що це не обов'язково можливо для всіх, особливо для людей, які живуть у містах. Тому вона рекомендувала людям займатися фітнесом, наприклад, йогою або тай-чи, які, за її словами, "корисні для духу" і можуть бути "також приємним соціальним досвідом".

Тренуватися разом з іншими дійсно корисно. Одне дослідження 2021 року показало, що люди, які виконували групові вправи, мали кращу силу нижніх кінцівок, пам'ять і когнітивні функції, ніж люди, які займалися поодинці.

Раніше експерти назвали головну вправу, яка допоможе дожити до 100 років і бути здоровим.

Вас також можуть зацікавити новини: