Банани краще зберігати окремо / фото gettyimages.com

Зберігання фруктів свіжими може стати справжнім викликом, коли йдеться про такий продукт як банани. За лічені дні красива жовта шкірка може стати коричневою та плямистою, а внутрішня сторона – перетворитись на кашу. 

Існує багато способів зберігання харчових продуктів. Експерт Сара Тейлор  поділилася з Еxpress своїми порадами про те, як безпечно зберігати особливо складні види їжі.

"Банани є основним продуктом домашнього господарства в більшості британських будинків, але їх складно зберігати належним чином, і часто проміжок часу між недозрілими та перестиглими є недовгим. Отже, як їх зберігати, щоб вони залишались свіжими довше?" - зазначає Сара.

Відео дня

За її словами, перший крок до тривалого зберігання бананів відбувається ще до того, як вони покинуть полиці магазинів. Закупати на продаж варто якісні, але тверді банани - вони не мають бути стиглими.

"Перший крок, щоб довше зберегти банани свіжими, — це купувати їх, коли вони ще зелені, що допоможе вам отримати найдовший період, коли вони найкращі. Ви також повинні вийняти їх із пластикової упаковки, яка затримує вологу, що виділяється фруктами під час дозрівання, завдяки чому вони дозрівають ще швидше", - розповіла експерт з харчової гігієни.

Сара зазначила, що потрібно завжди відокремлювати банани від інших фруктів, оскільки перебування в безпосередній близькості до інших дозріваючих фруктів прискорить процес для  них обох.

"Натомість тримайте їх у відкритій мисці на столі, подалі від інших фруктів. Вам слід уникати охолодження бананів, поки вони дозрівають, оскільки це може продовжити процес, але ви можете зберігати їх у холодильнику, коли вони дозріють. Вони повинні бути корисними для їжі протягом тижня або більше. Ви також можете заморозити банани, але це найкраще для приготування смузі або випічки, оскільки заморожені банани не будуть найкращою закускою", - додала жінка.

Щоб розморозити банани вона порадила залишити їх на дві години при кімнатній температурі або на всю ніч у холодильнику.

Інші поради щодо зберігання продуктів

Шеф-кухар, викладач кулінарного мистецтва в Інституті кулінарної освіти Альберт Нгуєн порадив, як зберігати овочі та фрукти, аби вони швидко не зіпсувалися.

Шеф-кухар та розробник рецептів Кет поділилась на своїй сторінці у TikTok, як зберігати огірки хрусткими протягом багатьох днів.

Також УНІАН розповідав, як зберігати яйця свіжими 66 днів.

Вас також можуть зацікавити новини: