Визначено найкращий спосіб зберігання бананів / фото REUTERS

У мережі перевірили широко розрекламовані методи зберігання бананів і визначили той, який дозволяє зберегти фрукти у відмінній формі найдовше. Більшість з перевірених способів припускають зберігання бананів при кімнатній температурі, але холодильник і морозильна камера теж грають свою роль, пише cubbyathome.com.

7 способів зберігання бананів - який краще

У морозилці. Шкірка всіх неочищених бананів потемніла, але не стала чорною. Коли вони повністю відтанули, всі вони стали досить м'якими, залишилися незрілими і крохмалистими. Так що, заморожування найкраще підходить для стиглих бананів, оскільки низька температура зупиняє дозрівання.

У холодильнику. Як і у випадку з методом заморожування, банани за шість днів у холодильнику потемніли і залишилися незрілими, твердими, хрусткими та крохмалистими.

Відео дня

На полиці. Через шість днів банани дозріли, потемніли і стали дуже солодкими. "Насіння" у центрі плоду помітно потемніли. Текстура їхня виявилася занадто м'якою і підходящою хіба що для запікання.

На гачку. Передбачалося, що підвішування бананів запобігає появі "синців" та сприяє рівномірному дозріванню. Але, через шість днів, банани таки вкрилися коричневими веснянками, хоча і збереглися трохи краще, ніж ті, які просто лежали на полиці.

Стебла в поліетиленовій плівці. Цей метод полягає в тому, щоб щільно обернути поліетиленовою плівкою стебла бананів. У підсумку вони вкрилися маленькими і середніми темними плямами, стали м'якше і солодше.

У поліетиленовому пакеті. Банани залишилися жовтими з невеликою кількістю зелені на кінцях стебел. М'якоть стала дуже м'якою і насичено-кремовою.

Стебла у фользі. Через шість днів у бананів з щільно обгорнутими фольгою стеблами на шкірці з'явилися крихітні цятки. М'якоть стала солодшою, але залишилася твердою. Як зазначив автор, якщо вам подобаються солодкі і не дуже м'які банани, цей метод прекрасно підійде. Саме він був визнаний найкращим.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що станеться з вашим тілом, якщо їсти банани щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: