Смажену цибулю можна зробити швидше / колаж УНІАН, фото freepik.com

Хрустка смажена цибуля - це чи не найкраще, що взагалі могло придумати людство. Ці шматочки ідеально завершують запіканки, стають смачнючою начинкою для сендвічів, надають салатам апетитного хрускоту і слугують неперевершеною прикрасою супів. Але всі покупні варіанти, які ви могли зустрічати, містять пшеницю, а хтось же міг відмовитися від глютену.

Тому є геніальний лайфхак, який показує, як приготувати хрустку, насичену смаком цибулю в мікрохвильовій печі, використовуючи лише два інгредієнти - цибулю й олію, пише Parade.

Чим така гарна хрустка смажена цибуля

Хрустка смажена цибуля - це універсальний інгредієнт, який миттєво покращує будь-яку страву. Вона додає і смаку, і текстури, яких так не вистачає, якщо їх прибрати.

В американській кухні саме солоний, насичений хрускіт смаженої цибулі робить запіканку із зеленої квасолі культовою, перетворює звичайний сендвіч на щось, від чого неможливо відірватися, а кремовий суп - на завершену та гармонійну страву.

Проблема в тому, що традиційні варіанти роблять із використанням панірування з пшеничного борошна, яке і дає хрускіт. Це означає, що тим, хто дотримується безглютенової дієти або шукає низьковуглеводні варіанти, доводиться задовольнятися замінниками, які рідко дають той самий результат.

Як приготувати хрустку смажену цибулю в мікрохвильовці

Для цього рецепта потрібна всього лише цибуля і трохи олії. Спочатку очистіть і наріжте цибулю тонкими, рівними скибочками. Розділіть кільця на більш дрібні частини, щоб вони просмажилися рівномірніше.

Складіть цибулю в миску, придатну для мікрохвильовки, збризніть олією і перемішайте. Найкраще підійшла б рослинна олія. Щіпка солі додасть смаку і допоможе витягнути зайву вологу.

Далі починайте готувати короткими підходами. За рецептом потрібно 10 хвилин, перемішуючи кожні дві, але це розраховано на цілу цибулину. Усе залежить від того, скільки цибулі ви готуєте і наскільки потужна у вас мікрохвильовка, тож доведеться трохи погратися з налаштуваннями.

Найголовніше - дайте їй відпочити. Коли витягнете цибулю з мікрохвильовки, вона ще буде м'якою, але не лякайтеся. Викладіть скибочки на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію, і за кілька хвилин вони стануть хрусткими.

Інші цікаві лайфхаки на кухні

Раніше УНІАН повідомляв, як зробити пюре найсмачнішим у світі, використовуючи всього один секретний інгредієнт. Можливо, ви вже пробували додавати в картопляне пюре найрізноманітніші інгредієнти - від великої кількості вершкового масла до молока. Але про цей продукт ви навіть не думали в контексті приготування пюре.

Крім того, ми розповідали, як приготувати картоплю в мундирі за кілька хвилин без духовки і плити. Один із провідних кулінарних авторів і фуд-стилістів Великої Британії Джастін Паттісон поділилася своїм методом приготування картоплі... у мікрохвильовці.

Вас також можуть зацікавити новини: