Це найкращий чай для зниження рівня холестерину / фото ua.depositphotos.com

Лікарі-дієтологи розповіли, який чай найкраще допомагає контролювати рівень холестерину, пише eatingwell.com.

Напевно багато хто чув, що збільшення кількості клітковини і скорочення кількості насичених жирів і цукру можуть позитивно вплинути на рівень холестерину в крові. А ось про користь у цьому напрямку чаю мало хто знає.

"Традиційний чай містить антиоксиданти і корисний для здоров'я, наприклад, запобігає раку і знижує рівень холестерину", - заявила дієтологиня Ліза Ендрюс.

Відео дня

Завдяки цьому чай може бути корисним доповненням до більшості дієт.

Найкращий чай для зниження рівня холестерину

На думку експертів, зелений чай може бути одним із найкорисніших чаїв, коли справа доходить до зниження рівня холестерину. Поряд з іншими видами чаю, він є найкращим джерелом різних поліфенолів, які містять корисні антиоксиданти, розповів доктор Ван На Чун.

Невелике дослідження 2023 року показало, що у людей з діабетом 2 типу і нефропатією (захворюванням нирок), які випивали три чашки зеленого чаю на день, спостерігалося зниження загального холестерину.

І недавній метааналіз показав аналогічні результати, що вживання зеленого чаю може значно допомогти знизити як загальний холестерин, так і холестерин ЛПНЩ (також відомий як "поганий").

При цьому вчені згодні з тим, що, хоча вживання чаю може бути корисним для зниження рівня холестерину, необхідні додаткові дослідження.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що буде, якщо не пити каву.

Вас також можуть зацікавити новини: