Якщо ви перестанете пити каву або зменшите її кількість, це полегшить роботу вашої серцево-судинної системи, стверджують експерти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Досить велика кількість людей вважають, що кава допомагає їм зберегти хороше здоров'я, але вона не обов'язково може бути корисною особливо для серця, тим паче, якщо є проблеми або захворювання, такі як високий кров'яний тиск.

Якщо ви перестанете пити каву або зменшите її кількість, це полегшить роботу вашої серцево-судинної системи, пише healthdigest.com.

Зазначається, що кофеїн, який міститься в каві, стимулює нервову систему, в тому числі змушуючи серце битися швидше. І для людей із проблемами серця це може бути шкідливо.

Відео дня

Як кава впливає на серце

За даними клініки Мейо, у деяких людей, які регулярно п'ють напої з кофеїном, спостерігається вищий середній кров'яний тиск. Якщо кров'яний тиск занадто високий, це може змусити серце працювати інтенсивніше, що згодом зашкодить йому і призведе до серцевої недостатності. Високий кров'яний тиск може додатково сприяти розвитку ішемічної хвороби серця, оскільки він призводить до пошкодження і звуження артерій.

Що буде, якщо кинути пити каву

Експерти стверджують, що поки ви не перевищуєте рекомендовану дозу, кава може принести певну користь для вашого здоров'я завдяки фітохімічним речовинам, що містяться в ній, які зменшують запалення. А ось вживання понад чотирьох чашок кави на день може підвищити частоту серцевих скорочень і кров'яний тиск, а також збільшити ризик серцевого нападу або інсульту.

Якщо ви вирішили відмовитися від кави, фахівці рекомендують поступово зменшувати її кількість упродовж кількох днів, щоб уникнути негативних симптомів, таких як затуманення свідомості та головні болі. При цьому пропонується каву замінити на трав'яні чаї.

Стверджується, що з часом прискорене серцебиття і підвищений кров'яний тиск через кофеїн повинні зменшитися або зникнути.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, який із напоїв корисніший для здоров'я - кава чи какао.

Вас також можуть зацікавити новини: