Подача дніпровської води північно-кримським каналом припинилась через окупацію півострова / фото УНИАН

Окупанти почали обережне зондування можливості відновлення подачі дніпровської води в Крим по Північно-Кримському каналу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Читайте такожУкраїна і ще три країни приєдналися до санкцій проти 6 компаній за будівництво Керченського мосту

Відео дня

Він зазначив, що зараз в якості аргументів, покликаних розжалобити офіційну владу України і міжнародне співтовариство, російські окупанти використовують наслідки екологічної катастрофи, викликаної отруйними викидами заводу «Кримський титан». «За твердженням російських окупантів, нестача води для заповнення відстійників, мовляв, привела до надмірної концентрації кислоти, що стало причиною отруєння околиць», – зазначив Чубаров.

Політик підкреслив, що єдиним ефективним заходом для запобігання отруєнню навколо заводу "Кримський титан" є деокупація Криму та повне припинення українською владою діяльності цього заводу .

«При цьому, зазначимо, що справжньою, ледь прихованою метою російської окупаційної влади, є намагання будь-якою ціною і зусиллями наповнити до зими дніпровською водою висохлі до самого дна водосховища Криму. Зрозуміло, що такої можливості окупантам ми не дамо...», – додав Чубаров.